Концерн РРТ передано у підпорядкування Мінтрансу

27 Листопада 2008
13507
27 Листопада 2008
13:04

Концерн РРТ передано у підпорядкування Мінтрансу

13507
Концерн РРТ передано у підпорядкування Мінтрансу
Кабінет Міністрів України передав Концерн РРТ у підпорядкування Міністерству транспорту і зв’язку України. Те, що відповідне рішення було ухвалено на засіданні Кабміну 26 листопада, «Детектор медіа» підтвердила Марина Сорока,  керівник прес-служби Кабінету Міністрів.
 
До цього КРРТ перебував у юрисдикції Державного комітету телебачення і радіомовлення.
 
У лютому цього року Мінтранс вносив до Кабміну пропозицію про передачу КРРТ в його підпорядкування. Це обґрунтовувалось необхідністю оновлення інфраструктури Концерну (з урахуванням того, що за законом саме Мінтранс «розробляє та впроваджує державну технічну політику у сфері телекомунікацій та у сфері користування радіочастотним ресурсом»), а також тим, що КРРТ є оператором телекомунікаційної мережі і не надає інформаційних послуг. На передачі Концерну наполягав міністр транспорту та зв’язку Йосип Вінський.
 
У Держтелерадіо відмовилися коментувати інформацію до отримання офіційної постанови Кабміну. Проте раніше у Держетлерадіо висловлювали категоричну незгоду щодо передачі КРРТ транспортникам, аргументуючи це тим, що 96% трансляційних послуг телерадіокомпаніям різних форм власності в Україні надає саме Концерн (із них 66% належить самому Концерну, а решта перебуває в нього на обслуговуванні). «Монопольне становище Концерну РРТ потребує контролю з боку державного органу, на який покладено функції формування державної інформаційної політики…», - йшлося в поясненні Держтелерадіо «Детектор медіа» у лютому цього року, коли питання про підпорядкування Концерну активізувалося. Тоді, за інформацією джерел «ТК», екс-голові Держтелерадіо Едуарду Прутніку вдалося зняти його з розгляду. 
 
Колег із Держтелерадіо підтримувала і Нацрада з питань телебачення та радіомовлення. На думку Нацради, обґрунтованим і доцільним є підпорядкування КРРТ саме Держтелерадіо, а досвід попереднього функціонування КРРТ у системі Міністерства транспорту та зв’язку України можна оцінити як негативний.
 
Генеральний директор КРРТ Анатолій Антоненко так прокоментував рішення Кабміну:
 
«На наш погляд, це анахронізм – весь час передавати Концерн з одного відомства в інше. Але рішення є рішення, його треба виконувати. Дочекаймося офіційної постанови, і тоді вже можна буде про щось говорити більш детально».
 
Як зазначили в управлінні зв’язків із громадськістю Кабміну, офіційна постанова має бути опублікована найближчим часом на урядовому сайті.
 
 «Детектор медіа»
 
Довідка «ТК»:
Історія Концерну:
1972 –  утворено Республіканську виробничу технічну дирекцію радіозв'язку, радіомовлення і телебачення Міністерства зв’язку України, яку в 1992 році було перейменовано на Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (КРРТ).
 
1995 – КРРТ було передано до сфери управління Міністерства інформації (надалі перетворено у Держкомінформ, а потім у Державний комітет з питань телебачення та радіомовлення).
 
2001 –  Концерн РРТ було повернено до сфери управління Державного комітету зв’язку та інформатизації.
 
26 червня 2007 –  Концерн РРТ вилучено із сфери управління Мінтранс зв’язку (без його згоди), та передано до сфери управління Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13507
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Докуч
5632 дн. тому
Этот концерн, поднимая цены на услуги для ТВ всегда перед выборами, ставит на колени региональное телерадио... Делайте выводы любі друзі !
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду