У Мінтрансзв’язку обурені висловлюваннями Держкомтелерадіо стосовно Концерну РРТ

20 Травня 2008
15422
20 Травня 2008
11:23

У Мінтрансзв’язку обурені висловлюваннями Держкомтелерадіо стосовно Концерну РРТ

15422
У Мінтрансзв’язку обурені висловлюваннями Держкомтелерадіо стосовно Концерну РРТ

На офіційному сайті Міністерства транспорту та зв’язку України розміщено відповідь на «Коментар на слова міністра транспорту і зв’язку Й. Вінського», опублікований 15 травня на офіційному сайті Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення.

 

Нагадаємо, що раніше, 14 травня, КМУ зняв із розгляду питання про передачу Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення від Держкомтелерадіо у сферу управління Міністерства транспорту і зв'язку. Таке рішення підтримали більшість міністрів. Проект постанови про передачу КРРТ був внесений до порядку денного міністром транспорту і зв'язку Йосипом Вінським. Останній у коментарях пресі зазначив, що в статуті Концерну записано, що він є «підприємством зв'язку». «А ми якраз і є Міністерством транспорту і зв'язку», - підкреслив міністр.

 

Саме останніх висловлювань пана Вінського і стосувався коментар на сайті Держкомтелерадіо. Зокрема, у коментарі наголошувалось на недоцільності використання у сучасних умовах терміну «зв’язок» (з заміною його на «телекомунікації»), а також на «нерозривному зв’язку» діяльності КРРТ з головною функцією Держкомтелерадіо – реалізацією державної інформаційної політики.

 

В свою чергу Мінтрансзв’язку називає вищезгаданий «Коментар» «демагогічними розмірковуваннями щодо терміну “зв’язок”», котрі свідчать про «недостатнє розуміння суті питання представниками Держкомтелерадіо».

 

«Питання підпорядкування Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення не зводиться до трактування термінів “зв’язок” і “телекомунікації” як взаємовиключних – проблема набагато складніша та лежить одночасно у площинах міжнародних вимог, чинного законодавства України, основних завдань органів центральної виконавчої влади та, нарешті, ефективності роботи Концерну» - заявляють у Мінтрансзв’язку. Крім того, у повідомленні наголошується, що Держкомтелерадіо дозволив собі «подати навмисно неправдиву інформацію стосовно утворення та підпорядкування Концерну РРТ».

 

У повідомленні стверджується, що за час перебування КРРТ в підпорядкуванняі Держкомтелерадіо зростали борги концерну та проводилось згортання програм національного радіомовлення. Крім того, Мінтрансв’язку зазначає, що необхідність відокремлення управління Концерном РРТ від управління НТКУ та НРКУ (що наразізнаходяться у сфері управління Держкомтелерадіо) випливають як з міжнародних вимог (зокрема, згадано принцип «відокремлення управління та регулювання транспортної електронної (телекомунікаційної) інфраструктури, що використовується для телерадіомовлення, від управління і регулювання контенту, включаючи аудіовізуальний контент», закріплений у документах Євросоюзу), так і з вимог антимонопольного законодавства (а саме недопустимості єдиного підпорядкування інфраструктури розповсюдження сигналу та державних ТРК).

 

З огляду на викладене Мінтрансзв‘язку вважає необхідним повернення Концерну РРТ до сфери свого управління – резюмується у повідомленні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15422
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
dvb
5823 дн. тому
пахнет очередным переделом медиапространства. особенно на фоне игр с введением наземной цифры
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду