Концерн РРТ побудував експериментальну цифрову мережу від Борисполя до Житомира

25 Березня 2008
15757
25 Березня 2008
10:22

Концерн РРТ побудував експериментальну цифрову мережу від Борисполя до Житомира

15757
Концерн РРТ побудував експериментальну цифрову мережу від Борисполя до Житомира
У рамках переходу України з аналогового на цифрове телебачення Концерн РРТ побудував експериментальну цифрову мережу в 17-й та 18-й зонах покриття – від Борисполя до Житомира.
 
Її побудовано згідно з постановою Кабінету Міністрів. Мережа може працювати як в MPEG-2, так і в MPEG-4, адже згідно з рішеннями Нацради з питань телебачення і радіомовлення цифрове ТБ в Україні використовуватиме обидва стандарти стиснення.
 
«Ми сподіваємось, що найближчим часом у межах зони ми проведемо експеримент, – розповів «ТК» Олександр Півнюк, віце-президент Концерну РРТ. – Концерн має визначити електромагнітну сумісність наших частот з іншими, щоб наш цифровий сигнал не заважав іншим джерелам випромінювання, які є в 17-й та 18-й зонах».
 
На запитання «ТК», що саме КРРТ збирається дослідити в ході експерименту, пан Півнюк відповів, що дослідження дасть розуміння того, як далі розбудовувати цифрову інфраструктуру. «До того ж, головне завдання експерименту – дослідити, чи можуть синхронно працювати передавачі, чи не будуть заважати роботі один одного. Можливо, не варто будувати одразу всі синхронні зони... Тобто питання синхронізації, доставки сигналів, а також багато інших технічних питань, зокрема пов’язаних із гібридними системами роздачі сигналу – від радіорелейних ліній до оптоволоконних – стануть предметом нашого дослідження», – додав він. 
 
Проект КРРТ буде втілювати НВО «Квант-Ефір», відомий на ринку передовсім як постачальник трансляційного обладнання. «Концерну було виділено 9 мільйонів 350 тисяч гривень. Ми оголосили торги під ці гроші. Загалом, було 5 учасників. Максимальна пропозиція від учасників була 12 мільйонів гривень, але тендер виграв НВО «Квант-Ефір», який має обладнати мережу за 7 мільйонів 955 тисяч», – каже пан  Півнюк.
 
Концерн РРТ створений у1972 році. У його підпорядкуванні перебуває практично вся мережа теле- і радіотрансляції в Україні. Замовниками послуг Концерну РРТ є національні, регіональні, обласні, незалежні комерційні, міжнародні телерадіокомпанії і підприємства зв'язку.
 
Сергій Собуцький
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15757
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Sasha
5879 дн. тому
Техническая лицензия - концерну РРТ
makar
5879 дн. тому
Интересно, кто будет оплачивать работу передатчиков и кому принадлежит лицензия на вещание?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду