Віталій Шевченко: «Повернення Концерну РРТ під юрисдикцію Держкомтелерадіо прискорить перехід України до цифрового мовлення»

27 Червня 2007
28398
27 Червня 2007
16:15

Віталій Шевченко: «Повернення Концерну РРТ під юрисдикцію Держкомтелерадіо прискорить перехід України до цифрового мовлення»

28398
Віталій Шевченко: «Повернення Концерну РРТ під юрисдикцію Держкомтелерадіо прискорить перехід України до цифрового мовлення»

На брифінгу 27 червня 2007 року Віталій Шевченко, голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, прокоментував рішення Кабінету Міністрів про передачу Концерну РРТ під юрисдикцію Держкомтелерадіо.

 

«Повернення Концерну РРТ під юрисдикцію Держкомтелерадіо прискорить перехід України до цифрового мовлення. Це саме те, чого Нацрада добивалася останнім часом: щоби координацією інформаційних процесів займалися органи, які відповідають за сферу інформації. Із передачею КРРТ до Держкомтелерадіо ми зможемо швидко налагодити координацію між органами державного управління інформаційною сферою та швидко надолужити загаяний темп у впровадженні «цифри» в Україні», - сказав пан Шевченко.

 

Нагадаємо, що раніше в інтерв’ю «Детектор медіа» Віталій Шевченко наголошував, що через нескоординованість роботи державних органів, Україна втратила щонайменше півроку в реалізації проекту переходу на цифрове мовлення.

 

Концерн РРТ, створений 1972 року, перебував в управлінні Міністерства транспорту і зв'язку. Йому підпорядковано практично всю мережа теле- і радіотрансляції в Україні. Раніше Міністерство транспорту і зв'язку затвердило реорганізацію концерну РРТ, в результаті якої у нього з'явилося 28 філіалів і 2 державних підприємства-учасника. Замовниками послуг Концерну РРТ є національні, регіональні обласні, незалежні комерційні, міжнародні телерадіокомпанії і підприємства зв'язку, зокрема ТРК країн СНД, Радіо “Свобода" і “ВВС", ICTV, “Інтер", “Укртелеком" і “Утел".

 

Інф. «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28398
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду