detector.media
27.11.2008 13:04
Концерн РРТ передано у підпорядкування Мінтрансу
Кабінет Міністрів України передав Концерн РРТ у підпорядкування Міністерству транспорту і зв’язку України. Те, що відповідне рішення було ухвалено на засіданні Кабміну 26 листопада, «Детектор медіа» підтвердила Марина Сорока,  керівник прес-служби Кабінету Міністрів.
 
До цього КРРТ перебував у юрисдикції Державного комітету телебачення і радіомовлення.
 
У лютому цього року Мінтранс вносив до Кабміну пропозицію про передачу КРРТ в його підпорядкування. Це обґрунтовувалось необхідністю оновлення інфраструктури Концерну (з урахуванням того, що за законом саме Мінтранс «розробляє та впроваджує державну технічну політику у сфері телекомунікацій та у сфері користування радіочастотним ресурсом»), а також тим, що КРРТ є оператором телекомунікаційної мережі і не надає інформаційних послуг. На передачі Концерну наполягав міністр транспорту та зв’язку Йосип Вінський.
 
У Держтелерадіо відмовилися коментувати інформацію до отримання офіційної постанови Кабміну. Проте раніше у Держетлерадіо висловлювали категоричну незгоду щодо передачі КРРТ транспортникам, аргументуючи це тим, що 96% трансляційних послуг телерадіокомпаніям різних форм власності в Україні надає саме Концерн (із них 66% належить самому Концерну, а решта перебуває в нього на обслуговуванні). «Монопольне становище Концерну РРТ потребує контролю з боку державного органу, на який покладено функції формування державної інформаційної політики…», - йшлося в поясненні Держтелерадіо «Детектор медіа» у лютому цього року, коли питання про підпорядкування Концерну активізувалося. Тоді, за інформацією джерел «ТК», екс-голові Держтелерадіо Едуарду Прутніку вдалося зняти його з розгляду. 
 
Колег із Держтелерадіо підтримувала і Нацрада з питань телебачення та радіомовлення. На думку Нацради, обґрунтованим і доцільним є підпорядкування КРРТ саме Держтелерадіо, а досвід попереднього функціонування КРРТ у системі Міністерства транспорту та зв’язку України можна оцінити як негативний.
 
Генеральний директор КРРТ Анатолій Антоненко так прокоментував рішення Кабміну:
 
«На наш погляд, це анахронізм – весь час передавати Концерн з одного відомства в інше. Але рішення є рішення, його треба виконувати. Дочекаймося офіційної постанови, і тоді вже можна буде про щось говорити більш детально».
 
Як зазначили в управлінні зв’язків із громадськістю Кабміну, офіційна постанова має бути опублікована найближчим часом на урядовому сайті.
 
 «Детектор медіа»
 
Довідка «ТК»:
Історія Концерну:
1972 –  утворено Республіканську виробничу технічну дирекцію радіозв'язку, радіомовлення і телебачення Міністерства зв’язку України, яку в 1992 році було перейменовано на Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (КРРТ).
 
1995 – КРРТ було передано до сфери управління Міністерства інформації (надалі перетворено у Держкомінформ, а потім у Державний комітет з питань телебачення та радіомовлення).
 
2001 –  Концерн РРТ було повернено до сфери управління Державного комітету зв’язку та інформатизації.
 
26 червня 2007 –  Концерн РРТ вилучено із сфери управління Мінтранс зв’язку (без його згоди), та передано до сфери управління Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY