Кабмін передав держконцерн РРТ в управління Держкомтелерадіо (ОНОВЛЕНО)

26 Червня 2007
16425
26 Червня 2007
12:18

Кабмін передав держконцерн РРТ в управління Держкомтелерадіо (ОНОВЛЕНО)

16425
Кабмін передав держконцерн РРТ в управління Держкомтелерадіо (ОНОВЛЕНО)

Державний концерн радіозв'язку, радіомовлення і телетрансляцій (РРТ) переданий в управління Державного комітету телерадіомовлення. Як повідомив журналістів прес-секретар прем'єр-міністра Денис Іванеско, відповідне рішення ухвалене на сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів.

Концерн РРТ, що здійснює експлуатацію транслюючих центрів, раніше знаходився в управлінні Міністерства транспорту і зв'язку.

Керівництво концерну РРТ відмовилося коментувати дану подію, підкресливши, що поки не бачило офіційних документів, підтверджуючих таке рішення, тому ні про що судити не можна. Проте, за словами віце-президента концерну Олександра Півнюка, "де б ми не знаходилися, завдання у нас завжди одні і ті ж".

Нагадаємо, на сьогоднішній момент під управлінням концерну РРТ, який був створений в 1972 році, знаходиться практично вся мережа теле- і радіотрансляції в Україні. Раніше Міністерство транспорту і зв'язку затвердило реорганізацію концерну РРТ, в результаті якої у нього з'явилося 28 філіалів і 2 державних підприємства-учасника. Замовниками послуг Концерну РРТ є національні, регіональні обласні, незалежні комерційні, міжнародні телерадіокомпанії і підприємства зв'язку, зокрема ТРК країн СНД, Радіо “Свобода" і “ВВС", ICTV, “Інтер", “Укртелеком" і “Утел".

На базі концерну планується впровадити цифрове телерадіомовлення у всіх регіонах до 2009 р. Для цього в Україні прийнята урядова програма, в якій записано, що державний концерн РРТ до кінця 2008 року повністю забезпечить цифровим телемовленням всю територію країни.

Як повідомлялося, ще в січні цього року глава Держкомтелерадіо Едуард Прутнік надсилав прем'єр-міністрові України Віктору Януковичу лист з проханням про перепідпорядкування концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (РРТ).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16425
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду