«Радник»: Матеріали, які продукує піар-агентство для розміщення в новинах за угодою з замовником та ЗМІ – не джинса

26 Листопада 2007
12620
26 Листопада 2007
12:40

«Радник»: Матеріали, які продукує піар-агентство для розміщення в новинах за угодою з замовником та ЗМІ – не джинса

12620
«Радник»: Матеріали, які продукує піар-агентство для розміщення в новинах за угодою з замовником та ЗМІ – не джинса
Піар-агентство «Радник» розповсюдило заяву, текст якої далі наводимо повністю. У ній ідеться, зокрема, про розслідування «Детектор медіаю» та учасниками журналістської ініціативи  фактів розміщення новинних сюжетів за комерційними угодами, виявлених на каналах ICTV, «Ера» та «1+1».
 
Заява «Піар-Агентства «Радник» щодо актуалізації проблеми «джинси»
 
Останнім часом, завдяки заявам ініціаторів акції «Не продаємося» та статтям інтернет-видання «Детектор медіа», на медіаринку актуальною стала тема боротьби з так званою «джинсою».
 
На жаль, неглибокі знання PR-ринку окремими працівниками ЗМІ стали причиною того, що поважні видання втягнуті в інформаційну провокацію проти агентства «Радник». Ми маємо факти, які вказують на те, що перед серією тендерів великих компаній та державних установ на надання PR-послуг у 2008 році дехто з учасників ринку застосовує прийоми несумлінної конкуренції. У зв’язку з цим, звертаємося до ЗМІ з рекомендацією глибше вивчати контекст згадування назв компаній у статтях, присвячених боротьбі з «джинсою». Адже репутація компаній захищена українським законодавством. Ми проведемо дослідження, яким саме шляхом недоброзичливці агентства отримують копії договорів між нами та нашими клієнтами.
 
Наголошуємо: PR-агентство «Радник» підтримує принципи чесності й прозорості, які відстоюють у своїх заявах і публікаціях ініціатори акції «Не продаємося» та автори інтернет-видання «Детектор медіа». Ми вважаємо, що PR-послуги мають надаватись виключно на основі юридично оформлених угод, які є підсумком відкритих тендерів. На жаль, значна частина українського PR-ринку сьогодні залишається нелегальною, що сприяє такому явищу, як «джинса». Закликаємо борців проти «джинси» назвати імена працівників ЗМІ, які отримують хабарі за розміщення інформації, людей, які дають хабарі, та навести докази цих фактів. Водночас, на нашу думку, не можуть вважатися «джинсою» матеріали, створені на базі суспільно значущих інформаційних приводів, які продукує PR-агентство за угодами з компанією-замовником та ЗМІ. У своїй діяльності PR-агентство «Радник» ніколи не керувалося принципами нав’язування інформації пресі та телеканалам. Наше завдання – створення якісних інформаційних приводів. Керівники інформаційних служб ЗМІ в кожному разі самостійно вирішують, чи варті ті чи інші події уваги широкої аудиторії. Це правда, яка, сподіваємось, відокремить ім’я нашого агентства від ганебного явища, яке називають «джинсою».
 
Закликаємо колег по галузі виявити солідарність, приєднатися до нашої позиції і не сподіватися на те, що вони ніколи не опиняться під прицілом авторів інформаційних провокацій.
 
Від редакції «ТК»: «Детектор медіа», як видання, яке послідовно бореться з корупцією у ЗМІ, займалось аж ніяк не «інформаційною провокацією» проти шанованого піар-агентства, а розслідуванням появи явно замовних сюжетів про компанію «Енергоатом» у новинах. Назву піар-агентства, яке займається – цитуємо – «размещением телесюжетов, радиосюжетов, статей в ведущих СМИ Украины» за угодою з ДП НАЕК «Енергоатом», журналісти «ТК» дізналися від працівника прес-служби «Енергоатому». Усі телефонні розмови, в яких було підтверджено факт платного розміщення новин, зокрема з працівником агентства «Радник», записані на диктофон. Виходячи з цього, а також із підтвердженої фахівцями у галузі професійних стандартів журналістики та медіа права невідповідності практики розміщення оплачених телесюжетів (незалежно від того, чи оплачені вони за угодою, чи готівкою) у новинах до цивілізованих правил роботи ЗМІ та чинного українського законодавства, «ТК» вважає звинувачення піар-агентства «Радник» некоректними.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12620
Читайте також
27.03.2008 16:28
N
,для «Детектор медіа»
10 682
06.12.2007 11:52
Евгений Минко
21 159
21.11.2007 12:24
ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ»
3 395
20.11.2007 19:49
Ірина Андрейченко, в.о. директора агентства «Радник»
11 161
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
karmina_almond
5964 дн. тому
вообще-то я пиво не пью. Это раз.
Два - документы дали люди, которых в случае чего могут к ответственности привлечь, а не "девочка из пресс-службы"
Три - насчет деркач уволил - учите матчасть. Ушла за день до прихода Деркача.
Четыре - между Тулубом и Деркачом был - так получилось - Недашковский.
Пять - у типа Мельниченко - кризис жанра?
otar
5966 дн. тому
:) класно. А вона симпатична? Покажіть фотку)
микола мельниченко
5966 дн. тому
в очередной раз телекритику подставили... причем свои же борці. Работала у Тулуба в пресс-службе в Енергоатоме, а ныне пописывает на Экономправду Илллллллона Заец, выгнал ее с треском Деркач с пресс-службы, а она на тебе Андрюха - получи гранату! Подключила девочку с пресс-службы (та какие-то документы показала), договорилась с отаром, с соболевым пива попила и ВОТ - разоблочение готово! Два звонка, два стука и отар всех пиарщиков мочит! Лудше б начал с Марички (жоны соболева) - у нее в эфире вооооооообще джинсы нима, одно белье:))))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду