Українська Асоціація зі зв'язків з громадськістю підтримує діяльність журналістської ініціативи «Не продаємося!»

22 Листопада 2007
4749
22 Листопада 2007
10:34

Українська Асоціація зі зв'язків з громадськістю підтримує діяльність журналістської ініціативи «Не продаємося!»

4749
Українська Асоціація зі зв'язків з громадськістю підтримує діяльність журналістської ініціативи «Не продаємося!»
Українська Асоціація зі зв’язків з громадськістю (UAPR) надіслала на адресу «ТК» лист, у якому висловлює підтримку діяльності ініціативи «Не продаємося!». Він також опублікований на сайті UAPR.
 
Останнім часом низка журналістів зайняла активну позицію щодо розміщень „редакційних" матеріалів у новинах на платній основі. Насамперед, ідеться про журналістську ініціативу «Не продаємося», зокрема нещодавнє розслідування висвітлення національними телеканалами роботи НАЕК «Енергоатом» спільно з онлайн-ресурсом «Детектор медіа». Цю хвилю підхопила і «Українська правда», на сайті і на блогах якої піднімається проблема платних статей або джинси.
 
UAPR вже третій рік пропагує на ринку PR Кодекс професійної етики UAPR, який чітко регламентує розміщення матеріалів на платній основі, зобов'язуючи PR-фахівців «Надавати інформацію новинного характеру для оприлюднення засобам масової інформації без будь-якої грошової або іншої винагороди ЗМІ або їхнім працівникам, або третім особам, за її використання або оприлюднення. Новинні матеріали повинні з'являтися лише   за рішенням редакторів або журналістів, а не в результаті будь-яких винагород» (п. 2.5) та “У випадку, якщо час або місце у медіа були придбані з недвозначною метою публікації або трансляції непрямого рекламного матеріалу, наполягати на тому, щоб цей час або місце було чітко позначено як "Реклама" (п. 2.6).
 
Нагадаємо, що Кодекс професійної етики є обов'язковим до виконання членами UAPR, серед яких – провідні українські PR-агентства та PR-фахівці з великих українських та міжнародних компаній.
 
Чим більше журналістів приєднається до ініціативи, тим прозорішими стануть правила гри для нас, спеціалістів зі зв'язків з громадськістю, які дотримуються принципів етичності та прозорості, і тим більшою довірою користуватимуться ЗМІ серед своїх аудиторій.  
 
Ми вдячні нашим однодумцям серед журналістів за те, що вони підтримують принципи відкритості і прозорості у висвітленні діяльності організацій та окремих осіб. Усіх нас об'єднує прагнення надавати вичерпну інформацію споживачам новин, які мають повне право знати, чи оплачені ці новини третіми сторонами. Тому UAPR закликає і фахівців з PR, і редакції ЗМІ поважати права своїх аудиторій та чітко позначати оплачену інформацію як рекламу.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4749
Читайте також
21.11.2007 12:24
ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ»
3 396
20.11.2007 19:49
Ірина Андрейченко, в.о. директора агентства «Радник»
11 161
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду