«Економічна правда»: «Енергоатом» заплатив піар-агентству майже 8 млн гривень

20 Листопада 2007
15058
20 Листопада 2007
14:44

«Економічна правда»: «Енергоатом» заплатив піар-агентству майже 8 млн гривень

15058
«Економічна правда»: «Енергоатом» заплатив піар-агентству майже 8 млн гривень

Моніторинг журналістської ініціативи "Не продаємося!", спрямованої проти джинси на телебаченні, виявив непропорційно велику кількість сюжетів про НАЕК "Енергоатом" у теленовинах.

Повноцінні сюжети про них за 18 перших днів листопада 7 разів з’являлися в основних випусках новин телеканалів "1+1", ICTV та "Ера". Жодна інша державна чи приватна компанія не користувалася такою увагою телебачення, зауважують журналісти.

"Ми звертаємося до "Енергоатому" з проханням розкрити секрети такої популярності у випусках новин. Весь ринок від цього виграє", - каже один з учасників ініціативи, експерт з економічної журналістики Віталій Максимов.

"Детектор медіа" на прохання ініціативи "Не продаємося!" провела власне розслідування. Його результати будуть оприлюднені сьогодні, 20 листопада.

Зі свого боку "Економічна правда" провела власне розслідування та з'ясувала, що в поточному році НАЕКом було укладено договір № 1896/32-НАЕК від 25.04.07 з PR-агентством "Радник" на суму 7 млн. 900 тис. грн. (!) до кінця року. Водночас, у піар-агентстві цю інформацію спростовують: "На наш рахунок ця сума не надходила".

Цікаво, відмічає видання, що ще в липні НАЕК звернувся до Національної комісії регулювання електроенергетики з проханням переглянути тариф компанії на електроенергію, збільшивши його на 30,7% до 12,43 кВт-год (без ПДВ). Розгляд цього питання неодноразово переносився і має бути розглянутий найближчим часом.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15058
Читайте також
06.12.2007 11:52
Евгений Минко
21 159
20.11.2007 19:49
Ірина Андрейченко, в.о. директора агентства «Радник»
11 161
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду