«Енергоатом» відмовився від тендерів на висвітлення своєї діяльності

14 Березня 2008
15698
14 Березня 2008
17:08

«Енергоатом» відмовився від тендерів на висвітлення своєї діяльності

15698
«Енергоатом» відмовився від тендерів на висвітлення своєї діяльності
2008 року НАЕК «Енергоатом» не проводитиме масштабних тендерів на висвітлення своєї діяльності. Про це «ТК» повідомила керівник прес-служби компанії Ілона Заєць.
 
За її словами, цього року концепція висвітлення діяльності «Енергоатому» передбачає виділення коштів коштів на прес-служби атомних станцій (в кожному місті-супутнику є свої ЗМІ, в тому числі й телеканали), на навчання і підвищення кваліфікації фахівців прес-служб, щодо чого вже є домовленість із Інститутом журналістики КНУ (на договірних засадах). Також кошти будуть виділені на видання друкованих буклетів про діяльність компанії і на профільні ЗМІ, наприклад, на передплату інформації закритого сайту http://www.nuclear.ru/ та на профільний журнал «Енергоатом України».
 
Для видання останнього буде проведено тендер із обмеженою кількістю учасників на суму до 500 тисяч гривень. Як пояснили «ТК» у прес-службі компанії, саме таку форму тендера обрано через недосконалість тендерного законодавства, оскільки компанії не доведеться сплачувати за оформлення процедури 20% додатково.
 
 «Крім того, нам потрібно вести роз’яснювальну роботу щодо будівництва сховища ядерних відходів. Ми купуватимемо площу під розміщення таких матеріалів із позначкою  «на правах реклами». На жаль, часто буває, що виходять публікації з критикою діяльності нашої компанії, а коли ми хочемо дати відповідь, редакції вимагають за це гроші», - каже Ілона Заєць.
 
Нагадаємо, у листопаді 2007 році в ході розслідування «Детектор медіа» виявила, що кошти НАЕК «Енергоатом» йдуть на оплату сюжетів у теленовинах, що, на думку експертів, суперечить законодавству України та стандартам інформаційної журналістики. Інтерес «ТК» до діяльності НАЕК «Енергоатом» був викликаний результатами моніторингу журналістської ініціативи «Не продаємося!», за якими компанія стала лідером із розміщення у новинах інформації, яка має ознаки прихованої реклами.
 
 «Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15698
Читайте також
21.11.2007 12:24
ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ»
3 408
20.11.2007 19:49
Ірина Андрейченко, в.о. директора агентства «Радник»
11 175
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду