11 грудня оголосять найбільшого покупця теленовин за листопад

10 Грудня 2007
16713
10 Грудня 2007
13:53

11 грудня оголосять найбільшого покупця теленовин за листопад

16713
11 грудня оголосять найбільшого покупця теленовин за листопад

У вівторок, 11 грудня, об 11:00 у Києві у Національній спілці журналістів України (вул. Хрещатик, 27-а) будуть оприлюднені результати першого дослідження теленовин, яке проводить журналістська ініціатива «Не продаємося!». Акредитація не потрібна.

 
Протягом листопада учасники ініціативи, яка ставить за мету викоренення замовних матеріалів на телебаченні, слідкували за новинами загальнонаціональних телеканалів. Тележурналісти аналізували і збирали інформацію про походження матеріалів, у яких грубо порушувалися базові принципи значущості, актуальності та збалансованості.
 
Результати моніторингу були передані на затвердження п'ятьом незалежним експертам – Ігорю Кулясу («Інтерньюз-Україна»), Наталії Лигачовій («Детектор медіа»), Вікторії Сюмар («Інститут масової інформації»), Тарасу Шевченку («Інститут Медіа Права») та Віталію Максимову («Дело») – які зробили остаточні висновки. У вівторок вони будуть оголошені.
 
Зокрема, буде названо телеканал, у новинах якого такі сумнівні матеріали зустрічалися найчастіше, а також політик або компанія, в інтересах якої було зроблено найбільше таких повідомлень.
 
Ім'я ведучого, який представив глядачам найбільше сумнівних матеріалів, за підсумками листопада названо не буде.
 
Кампанія проти замовних сюжетів на телебаченні «Не продаємося!» стартувала на початку листопада, коли кілька десятків ведучих, редакторів та кореспондентів телеканалів зобов'язалися не подавати до ефіру замовні матеріали.
 
«Не продаємося!» запровадила щоденний моніторинг основних випусків новин 11 загальнонаціональних каналів. Метою моніторингу є виявлення замовних матеріалів та оприлюднення інформації про замовників та виконавців. За результатами моніторингу щомісяця буде присуджуватися антипремії у розмірі 30 гривень.
 
Приєднатися до ініціативи, так само як і подивитися прізвища тих, хто це вже зробив, можна на сайті «Детектор медіа».
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16713
Читайте також
21.11.2007 12:24
ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ»
3 408
20.11.2007 19:49
Ірина Андрейченко, в.о. директора агентства «Радник»
11 180
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду