Європарламентарiї відзначають демократичнiсть виборiв в Українi i вказують на низку вад, Інтерфакс-Україна

3 Квітня 2002
3101
3 Квітня 2002
14:11

Європарламентарiї відзначають демократичнiсть виборiв в Українi i вказують на низку вад, Інтерфакс-Україна

3101
Європарламентарiї відзначають демократичнiсть виборiв в Українi i вказують на низку вад, Інтерфакс-Україна
Член комiтету Європарламенту зв'язкiв з Україною Ленарт Сакредеус вважає, що нинiшнi вибори в Українi були бiльш демократичними, нiж усi попереднi, однак звертає увагу на низку серйозних недолiкiв на них.

Як повiдомляє в середу українська служба нiмецької радiостанцiї Deutsche Welle, європарламентарiй зi Швецiї вважає, що вибори 2002 року в Українi мали двi переваги. По-перше, були значно полiпшенi законодавчi рамки, по-друге, передвиборна кампанiя вiдбувалася в умовах бiльшої прозоростi, нiж пiд час попереднiх парламентських i президентських виборiв.

Водночас Л.Сакредiус наголосив, що проведення виборiв не можна назвати бездоганним. "Досi ми бачимо, що iснують недолiки, пiдсумовуючи якi можна сказати: в передвиборнiй кампанiї не вистачає довiри. Ситуацiя з мас-медiа i багато iнших проблем створюють численнi хмари над виборчою кампанiєю", - наголосив вiн.

Європарламентарiй також повiдомив, що остаточний звiт про українськi вибори спостерiгачi вiд Європарламенту, Ради Європи i ОБСЄ оприлюднять через чотири-шiсть тижнiв.

Представник Єврокомiсiї Емма Адвiн повiдомила також Deutsche Welle, що тема парламентських виборiв в Українi стане одним з питань, якi обговорюватимуться пiд час майбутнiх зустрiчей представникiв Єврокомiсiї i України. Вона зазначила, що Євросоюз завжди цiкавився проведенням виборчих кампанiя в країнах-партнерах.

Інтерфакс-Україна
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3101
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду