Засідання суду щодо справи журналістів „Газеты по-киевски” відкладено на 24 жовтня

14 Жовтня 2005
826
14 Жовтня 2005
16:30

Засідання суду щодо справи журналістів „Газеты по-киевски” відкладено на 24 жовтня

826
Засідання суду щодо справи журналістів „Газеты по-киевски” відкладено на 24 жовтня
13 жовтня 2005 року нарешті відбулося засідання Подільського суду щодо справи журналістів „Газеты по-киевски” та громадської компанії Форум порятунку Києва, яких ТОВ „Екобуд” звинувачує в поданні недостовірних фактів, що нібито заподіяли шкоду діловій репутації підприємства.

Слухання по справі розпочалося о 10 годині ранку, справу розглядала суддя Докаленко. Офіційними представниками ТОВ „Екобуд” виступили Інна Віталіївна Вулицька (доручення від 6.06.2005 року) та Ємець Ольга Ігорівна (доручення від 12.10.2005 року).

На засідання першочерговим стояло питання того, чи можливий розгляд справи за відсутності одного з відповідачів - громадянської компанії Форум порятунку Києва.

Пані суддя висловила думку, що відповідач № 4 не був проінформований належним чином. Адреса, яку надала сторона позивачів і за якою була надіслана телеграма, не відповідала дійсності.

Позивач у особі пані Вулицької заперечила й сказала, що слухання справи можливе, аргументуючи це тим, що адресу Форуму порятунку Києва їм ніби-то надала сама редакція „Газеты по-киевски” та те , що ця організація там і зареєстрована.

Пан Панченко, представник сторони відповідачів, погодився з думкою суду, що подальший розгляд справи на сьогодні неможливий за таких умов.

Суд постановив, що „оскільки відповідач №4 не був належним чином поінформований і відсутній на засіданні, то слухання справи перенести та зобов`язати представників позивачів повідомити відповідача - Форум спасіння Києва належним чином”.

В останні хвилини засідання представники ТОВ „Екобуд” ініціювали клопотання про відмову від позову частково, а саме претензій до Форуму порятунку Києва.

Проте суд поки-що відхилив це клопотання, аргументуючи це тим, що потрібно дотримуватися всіх процесуальних вимог.

І.В. Вулицька, представник позивача - ТОВ „Екобуд”: „Щодо відмови частково від нашого позиву, то ми ще подумаємо над цим. Якщо ми дійсно не знайдемо реєстраційної адреси Форуму спасіння Києва, то, звичайно, будемо змушені відмовитися від частини позивних вимог”.

П.А. Панченко: „Ми будемо очікувати результатів пошуку Форуму спасіння Києва та відповідно до того, будувати лінію захисту”.

Засідання суду було перенесено на 24 жовтня 2005 року на 15.30, будемо мати надію, що чергова зустріч двох опонентів нарешті щось прояснить у цій ситуації.

Олена Рябець, „Детектор медіа”

Читайте також:

«Газета по-київськи» готова до судового засідання 13 жовтня у справі проти будівельників

Розгляд справи проти журналістів „Газеты по-киевски” перенесено на 13 жовтня

Форум порятунку Києва закликає підтримати "Газету по-київськи"

Перше засідання суду проти „Газети по-київськи” не відбулось через неявку одного з відповідачів

На журналистов “Газеты по-киевски” подали в суд
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
826
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду