detector.media
03.04.2002 14:11
Європарламентарiї відзначають демократичнiсть виборiв в Українi i вказують на низку вад, Інтерфакс-Україна
Член комiтету Європарламенту зв'язкiв з Україною Ленарт Сакредеус вважає, що нинiшнi вибори в Українi були бiльш демократичними, нiж усi попереднi, однак звертає увагу на низку серйозних недолiкiв на них.

Як повiдомляє в середу українська служба нiмецької радiостанцiї Deutsche Welle, європарламентарiй зi Швецiї вважає, що вибори 2002 року в Українi мали двi переваги. По-перше, були значно полiпшенi законодавчi рамки, по-друге, передвиборна кампанiя вiдбувалася в умовах бiльшої прозоростi, нiж пiд час попереднiх парламентських i президентських виборiв.

Водночас Л.Сакредiус наголосив, що проведення виборiв не можна назвати бездоганним. "Досi ми бачимо, що iснують недолiки, пiдсумовуючи якi можна сказати: в передвиборнiй кампанiї не вистачає довiри. Ситуацiя з мас-медiа i багато iнших проблем створюють численнi хмари над виборчою кампанiєю", - наголосив вiн.

Європарламентарiй також повiдомив, що остаточний звiт про українськi вибори спостерiгачi вiд Європарламенту, Ради Європи i ОБСЄ оприлюднять через чотири-шiсть тижнiв.

Представник Єврокомiсiї Емма Адвiн повiдомила також Deutsche Welle, що тема парламентських виборiв в Українi стане одним з питань, якi обговорюватимуться пiд час майбутнiх зустрiчей представникiв Єврокомiсiї i України. Вона зазначила, що Євросоюз завжди цiкавився проведенням виборчих кампанiя в країнах-партнерах.

Інтерфакс-Україна
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY