Ющенко звільнив Піскуна і опублікував про це указ. Той сказав, що це нормальнооновлено

14 Жовтня 2005
583
14 Жовтня 2005
12:45

Ющенко звільнив Піскуна і опублікував про це указ. Той сказав, що це нормальнооновлено

583
Ющенко звільнив Піскуна і опублікував про це указ. Той сказав, що це нормальнооновлено
Президент Віктор Ющенко звільнив Святослав Піскуна з посади генпрокурора.

Як заявив голова секретаріату президента Олег Рибачук, Ющенко підписав указ у п’ятницю близько 11 години.

"Святослав Михайлович останнім часом такий збуджений, стільки справ відкриває...ми убезпечили його від того, щоб він часом не завів справу на самого себе", - зазначив керівник секретаріату президента.

В указі сказано, що Президент звільняє Святослава Піскуна відповідно до пункту 11 частини першої статті 106 Конституції України. Текст указу розміщено на
Рибачук сказав, що президент Віктор Ющенко сам оголосить про причини відставки Піскуна.

Рибачук також зазначив, що перед тим, як подати указ президентові, він провів низку консультацій з провідними юристами, щоб указ був законним. За його словами, указ продуманий таким чином, що Піскун не зможе поновитися через суд.

За словами голови секретаріату, очевидно, що поки виконувати обов’язки генпрокурора буде перший заступник генерального прокурора.

Водночас напередодні Піскун заявляв, що у разі свого звільнення оскаржуватиме рішення президента через суд. Як відомо, Піскун був звільнений з посади в 2003 році Леонідом Кучмою і поновлений на посаді у 2004 Печерським судом.

Згідно зі статтею 122 Конституції, генпрокурор призначається на посаду за згодою Верховної Ради та звільняється з посади президентом. Верховна Рада може висловити недовіру генеральному прокуророві України, що має наслідком його відставку з посади.

Відповідно до закону про прокуратуру, генпрокурор може бути звільнений у випадку висловлення йому недовіри Верховною Радою, закінчення терміну, на який він призначений, неможливості виконувати обов'язки за станом здоров'я, порушення вимоги щодо сумісництва, вступу в силу обвинувального вироку щодо нього, припинення його громадянства, подачі заяви про звільнення з посади за власним бажанням.

Українська правда

Читайте також:

Сторона захисту скептично оцінює заяви Генпрокурора у справі Гонгадзе

Адвокат Андрій Федур критикує останні заяви генпрокурора

Піскун порушив справу за те, що його звільнив Кучма, та не виключає притягнення екс-президента до відповідальності

ПАРЄ вважає, що Піскун хоче зняти відповідальність із замовників вбивства Гонгадзе - звіт ПАРЄ

Ющенко заборонив міністрам "смикати" Піскуна і "бігати" на телебачення

Піскун у суді захищатиме свою честь, ображену Стретовичем

В ГПУ, и сменили куратора по делу Гонгадзе и не знают, когда оно попадет в суд
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
proUA
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
583
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду