Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 квітня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 квітня 2024 року

28 Квітня 2024
259

Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 квітня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
259
Соціальне житло та ціна електроенергії.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 квітня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 квітня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», Суспільне, «Інтер», «Ми — Україна».

Блоків ICTV/СТБ та «Ради» в національному етері цієї доби не було.

У новому випуску програми «Нічна варта» говорили з начальником Департаменту кримінального аналізу Національної поліції Романом Бутком. Він розповідав про  важливість камер на вулицях. Також у блоці «1+1» повторили дискусійну студію та підсумковий випуск новин попередньої доби.

Про майбутній візит Володимира Путіна до Китаю у студії Суспільного говорили з політичним оглядачем Дмитром Левусем. Ішлось про те, що Китай не зацікавлений у поразці Росії, тому допомагатиме їй.

Тарифи на електроенергію обговорили з народними депутатами Сергієм Нагорняком («Слуга народу») та Олексієм Кучеренком («Батьківщина»). Останній сказав, що уряд буде вимушений підвищувати тарифи на електроенергію для населення. Нагорняк також говорив про те, що ситуація з енергетичною інфраструктурою надскладна, але критикував комунікацію уряду з людьми.

Зміну білоруської військової доктрини коментував білоруський опозиціонер Павло Латушко. Він сказав, що Білорусь витрачає величезні гроші на військо й владі необхідно пояснювати, чому ресурси не вкладають у соціальні виплати. Тому зміна доктрини — легітимізація того, що розпочалось із 2022 року: територія країни вже фактично віддана росіянам. Хоча більшість білорусів начебто проти ядерної зброї та перебування в країні російських військових.

У блоці «Інтера» про допомогу житлом розмірковувала народна депутатка Олена Шуляк («Слуга народу»). Вона сказала, що наразі напрацьовують нове законодавство для запровадження доступного житла. Зокрема, створення соціального житла, яке перебуватиме у власності громад. 

Денис Шмигаль, прем’єр-міністр України, доповідав в етері марафону про виїзну роботу урядової делегації на Львівщині та Волині. Йшлось, про інспекцію будівництва фортифікацій.


Про ДТП у Броварах у студії «Ми — Україна» говорили з представником Київської обласної прокуратури Денисом Яковченком. Зокрема, ведуча запитала його: «чи каїться Майбоженко у скоєному». Зазначимо, що мова йшла про ДТП за участі очільника районної військової адміністрації у Броварах Володимира Майбоженка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
259
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду