Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 травня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 травня 2024 року

7 Травня 2024
384

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 травня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
384
Візит Сі Цзіньпіна до Франції та російська церква.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 травня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 травня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», Суспільне, «Інтер», «Ми — Україна».

Блоків ICTV/СТБ та «Ради» в національному етері цієї доби не було.

У «Нічній варті» про ситуацію на передовій говорили з військовослужбовцем Максимом Жоріним. Також у нічному блоці «1+1» повторили частину етеру попередньої доби.

З головою громадської організації «Центр спільних дій» Олегом Рибачуком у студії Суспільного говорили про ймовірну присутність  військових різних країн на території України. Він сказав, що Росія неодноразово використовувала так звані «звернення» інших країн, аби ввести на їхню територію свої війська. І що у випадку України мова не йде про війська НАТО, швидше говорять про власні війська різних країн.

З колишнім міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним говорили про китайську політику. Він сказав, що до Франції лідер Китаю Сі Цзіньпін їде через те, що президент Франції Емманюель Макрон свого часу відвідав Піднебесну. Також він додав, що Китай сприймає Європу не як щось цілісне, а як окремі країни й відповідно вибудовує дипломатичні стосунки з кожною із  них.

Про наявність в Україні церков УПЦ говорили народні депутати Микола Княжицький («Європейська Солідарність») та Микита Потураєв («Слуга народу»). Княжицький сказав, що в Україні вісім тисяч священників Московського патріархату, тому підготували закон, згідно з яким, вони мають довести відсутність зв’язку з російською церквою. Проте для того, аби захистити зв’язок з Росією, УПЦ МП найняли одного з найдорожчих адвокатів Роберта Амстердама.

У блоці «Інтера» про ситуацію навколо Telegram говорили з першим заступником голови Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення  Валентином Ковалем. Він сказав,  що Нацрада хотіла б, аби у суспільстві обережно користувались цим меседжером. Також важливо, аби люди поступово переходили до більш безпечних застосунків. Говорили і про поширення у Telegram пропаганди. Гість сказав, що багато каналів використовували логотип Нацради у фейкових повідомленнях.

Про саміт миру у студії «Ми — Україна» говорили з народним депутатом Арсенієм Пушкаренком («Слуга народу»). 


Нардеп Олексій Леонов («Слуга народу») розмірковував про співпрацю України та Румунії. Він розповів про депутатський візит до Румунії та допомогу українським дітям.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
384
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду