Про що говорили в етері спільного телемарафону першого травня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону першого травня 2024 року

3 Травня 2024
229

Про що говорили в етері спільного телемарафону першого травня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
229
Столичне метро та ринок праці.
Про що говорили в етері спільного телемарафону першого травня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону першого травня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоків «Інтера» та «Ми — Україна» в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда Суспільного. Повторили частину гостьової студії попередньої доби та показали інтерв’ю з командиром 93-ї бригади «Холодний Яр» Павлом Палісою й черговий випуск подкасту Українського Радіо  «Батьки-засновники».

З речницею міграційної платформи EWL Маргаритою Ситник та експерткою ринку праці Марією Абдуліною говорили про ситуацію на ринку праці у Польщі. Ситник сказала, що у Польщі є дуже багато вакансій й відчувається дефіцит робочої сили. Вона додала, що українці їдуть sз Польщі. Абдуліна також говорила про складність пошуку людей в Україні, особливо у так званих «чоловічих професіях». За словами Абдуліної, в Україні ситуація з нестачею людей критична.

З міністром Кабінету міністрів України Олегом Немчіновим говорили про реформу державної служби. Йшлось про перебіг запровадження реформи та її пріоритет для влади. Крім того, говорили про можливу реформу Уряду. Немчінов сказав, що питання кількості міністерств — політичне, тому можливе скорочення залежатиме від політичних рішень.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ про навички українських школярів говорили із віцеголовою ради громадської організації «ЕдКемп Україна» Оленою Масалітіною. Вона сказала, що у підлітків є завищені кар’єрні очікування, при цьому вони не мають достатніх навичок.

Про доступ журналістів до Верховної Ради України говорили з народним депутатом Ярославом Юрчишиним («Голос»). Він сказав, що робить усе, аби після великодніх свят журналісти змогли повернутись до парламентських кулуарів. Проте доведеться пройти нову акредитацію на час воєнного стану. Та додав, що безпекові можливості дозолять одночасно перебувати в парламенті від 20 до 30 людям. Акредитувати обіцяють усіх представників зареєстрованих медіа, що пишуть про парламентську політику.

Віталій Безгін, народний депутат від «Слуги народу», у студії «Ради» розповідав про стан столичного метро. За його словами, ситуація з метро погіршується, оскільки протягом багатьох років його ніхто не ремонтував. Безгін додав, що на слово представникам столичного метрополітену не вірять й варто особисто пересвідчитись у тому, що відбувається.


Далі тему метро також обговорили з депутатом Київської міської ради Андрієм Вітренком («Слуга народу»). Він також критикував міську владу й пропонував варіанти вирішення транспортних проблем міста.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
229
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду