Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 травня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 травня 2024 року

5 Травня 2024
154

Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 травня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
154
Благодійність Пінчука та столичне метро.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 травня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 травня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», ICTV/СТБ, «Рада», «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та Суспільного в національному етері цієї доби не було.

Традиційно для  чергування команди «Інтера» у нічному блоці марафону  повторили частину етеру попередньої доби.

Про реабілітацію дітей із порушенням слуху у блоці телеканалів ICTV та СТБ говорили із проєктною менеджеркою громадської організації «Відчуй» Аліною Познанською. Вона закликала глядачів підтримати збір на проведення інклюзивного табору для дітей, які можуть спілкуватись лише жестовою мовою. Під час розмови на екрані було закріплено QR-код зі збором. Зазначимо, що ГО «Відчуй» заснували нинішній керівник Офісу президента Андрій Єрмак та очільник Національного банку України Андрій Пишний.

У новинному слоті телеканалів ICTV та СТБ  показали сюжет із ознаками замовності про реабілітацію українських військових у Дніпрі. Йшлось про зустріч військовослужбовців із ведучим Нового каналу Фімою Константиновським. Журналістка не забула додати дисклеймер про те, що центри Recovery заснувала родина Пінчуків. Нагадаємо, що ICTV, СТБ та Новий канал входять до медіагрупи StarLight Media, яка належить Віктору Пінчуку.

Команда телеканалу «Рада» організувала виїзну гостьову студію в Одесі. До неї долучились: очільник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер, начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук, речниця ДСНС в Одеській області Марина Аверіна та нардеп Олексій Леонов («Слуга народу»).

Народна депутатка Євгенія Кравчук («Слуга народу») розповідала про червневий саміт миру та намагання росіян зірвати участь певних країн у його проведенні. Вона сказала, що для Росії важливе зменшення кількості учасників, тому не публікуються точні списки гостей. Йшлося і про стосунки Росії та Китаю. За словами депутатки, Росія боїться лишитись в ізоляції, тому підтримує стосунки з Піднебесною.

Віталій Безгін, народний депутат від «Слуги народу», цього дня знову розповідав про ситуацію зі столичним метрополітеном. Він сказав, що під час реконструкції Поштової площі не всі роботи були здійснені та додав, що може виникнути ще одна проблема на синій гілці.


У дискусійній студії «1+1» говорили про ситуацію в українській економіці. До розмови долучились економічний експерт Андрій Длігач, засновник групи ІТ-компаній Netpeak Group Артем Бородатюк та радник прем’єр-міністра з економічних питань Кирило Криволап.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
154
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду