Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 травня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 травня 2024 року

4 Травня 2024
77

Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 травня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
77
Штрафи за порушення військового обліку та безпекові угоди.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 травня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 травня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «Ми — Україна», Суспільне, «Інтер».

Блоків «1+1» та ICTV/СТБ в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалу «Рада». Протягом шести годин показували запис пленарного засідання Верховної Ради України.

Дозвіл деяких країн бити своєю зброєю по території Росії у студії «Ми — Україна» обговорили з політичним оглядачем Олексієм Полегким. Він сказав, що партнери поки не готові до посилення конфронтації з Росією. Проте лідери країн починають розуміти, що конфлікт з Росією для них неминучий.

Про безпекову угоду з США розмірковував політичний коментатор Олег Лісний. Він сказав, що Росія не має існувати у нинішніх кордонах, проте ця теза не підтримується західними країнами. Крім того, йшлося й про те, що до безпекових угод закладуть отримання допомоги Україною, аби надалі не потрапляти до бюрократичних пасток.

Георгій Вашадзе, грузинський опозиційний політик, розповідав про протести у Грузії. За його словами, наразі люди виступають за проєвропейський курс країни.

Про прем’єру документального фільму «Ми були рекрутами» у студії Суспільного говорили з режисером Любомиром Левицьким. Він розповів  про роботу над фільмом та ідею створення стрічки. За словами Левицького, важливо показати людям, що військові мають багато талантів, а не лише можуть виконувати бойові завдання.

Ймовірне збільшення штрафів за порушення правил військового обліку обговорювали з народними депутатами  Олегом Синюткою («Європейська Солідарність») та Олександром Бакумовим («Слуга народу»). Останнній сказав, що профільний комітет лібералізував запланований законопроєкт і не підтримав великі штрафи, запропоновані Урядом. Наразі суми штрафів коливатимуться від 17 до 21 тисячі гривень. За словами Синютки, не варто говорити про більшу суму штрафу, оскільки важливо мотивувати людей до служби не каральними методами.

Допуск журналістів до Верховної Ради коментували народні депутати Ярослав Юрчишин («Голос») та Євгенія Кравчук («Слуга народу»). Юрчишин розповів, за яких умов журналісти зможуть отримати доступ до Верховної Ради, які обмеження будуть передбачені та як працюватиме ротаційний принцип. Також Юрчишин сказав, що планується створити щось накшталт парламентського клубу журналістів, коли медійники самі формуватимуть ротації.


У блоці «Інтера» про червневий саміт миру говорили з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком. Він перелічив очікування України від саміту. Зокрема йшлось про повернення миру та поваги до європейського права. Єрмак додав, що війна Росії проти України показує, що світ дуже маленький, оскільки війна впливає на усіх.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
77
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду