detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
14.04.2024 14:44
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 квітня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 квітня 2024 року
Демобілізація та вартість російської пропаганди.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», Суспільне, «Інтер», «Ми — Україна».

Блоків ICTV/СТБ та «Ради» в національному етері цієї доби не було.

У «Нічній варті» цього дня говорили про намагання Кремля зірвати мобілізацію в Україні. Тему коментували журналіст видання «Бабель» Олександр М’ясищев та президентка Асоціації політичних психологів України Ірина Губеладзе.

Про стан української енергетичної системи у студії Суспільного говорили з виконавчим директором ДТЕК Дмитром Сахаруком. Він сказав, що руйнація Трипільської ТЕС не призвела до знеструмлення Київської області. І додав, що поки вдається балансувати споживання електроенергії, проте влітку та взимку обсягів не вистачатиме.

«Турецький мирний план» та його появу у медіа коментував політичний оглядач Максим Джигун. Він сказав, що цей план може бути дотичним до президента Реджепа Ердогана. Сама ж поява плану в медіа свідчить про те, що Росію непокоїть Саміт Формули миру у Швейцарії. Крім того, росіяни хочуть заморозити війну й отримати можливість провести референдум на окупованих територіях.

Закон про демобілізацію обговорили з речником Міністерства оборони Дмитром Лазуткіним. Він сказав, що закон вже в роботі та в найближчі місяці може з’явитись у парламенті. Гість вважає, що людям треба давати перепочинок, але замінити їх треба підготованими бійцями.

У блоці «Інтера» про мобілізацію засуджених говорили з народною депутаткою Оленою Шуляк («Слуга народу»). Вона розповіла, що законопроєкт розроблявся спільно з Міністерствами юстиції та оборони, а також з представниками Генерального штабу. За словами Шуляк, цей законопроєкт — одне з непопулярних рішень. 

З представницею Центру протидії дезінформації Аліною Бондарчук у студії  «Ми — Україна» обговорили витрати Кремля на російську пропаганду. Вона сказала, що за 2023 рік на пропаганду витратили 1,9 мільярда доларів. При цьому  щороку збільшуються бюджети, які вкладають у російські фейки. Бондарчук додала, що ворог вчиться та освоює нові інструменти. Тому зараз Україні та партнерам лишається наздоганяти росіян.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY