detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
11.04.2024 21:49
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 квітня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 квітня 2024 року
Демобілізація військових та мобілізація засуджених.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоків «Інтера» та «Ми — Україна» в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда Суспільного. Повторили частину гостьової студії попередньої доби. А також показали розмову Олени Ремовської з уповноваженим Верховної Ради з прав людини Дмитром Лубінцем («Слуга народу»).

Закон про мобілізацію у студії «1+1» обговорили з політичним оглядачем Володимиром Фесенком. Він сказав, що наразі в ЗСУ нестача бійців на передовій, тому демобілізація викличе серйозні проблеми. А ті, хто пише про бунти через відсутність демобілізації, на думку гостя, мають стати об’єктом уваги спецслужб.

Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації, розповідав про нову послуги «єПідприємець» та «єВідновлення». 

У блоці телеканалів ICTV та СТБ розповіли про фільм «Домівка на спині», до студії долучився режисер стрічки Володимир Бакум. Гість розповів, що фільм вирішили створити через те, що у якийсь момент люди почали обирати: лишитись за кордоном чи повертатись додому. Також він говорив про бар’єр між тими, хто поїхав, і тими, хто лишився в Україні. 

Ольга Герасим’юк, голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, розмірковувала про гендерну рівність у медіа. Вона сказала, що нещодавно Нацрада провела гендерний моніторинг Нацмарафону, з урахуванням війни. Гостя вважає, що війна — маскулінна тема й медійники толерують це. Герасим’юк додала, що не варто суворо оцінювати роботу медіа.

Про демобілізацію говорили з речником Міністерства оборони України Дмитром Лазуткіним. Він сказав, що були побажання від Генерального штабу прибрати демобілізаційну норму: наразі йде ескалація російського наступу й не можна послабити українські Сили оборони. Проте за 8 місяців мають розробити окремий законопроєкт про демобілізацію. Пізніше у блоці «Ради» з ним говорили про цифровізацію війська та рекрутинг.

З народною депутаткою Оленою Шуляк («Слуга народу») обговорювали потенційну мобілізацію засуджених. Не примусову як у Росії, а добровільну. 


Також про мобілізацію говорив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. На його думку, демобілізація та ротація — складні процеси, тому для них мають розробити окремий законопроєкт.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY