detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
29.02.2024 09:19
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 лютого 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 лютого 2024 року
Візит Зеленського до Албанії та столичне метро.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоків «Інтера» та «Ми — Україна» в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда Суспільного. Повторили підсумковий випуск новин та частину гостьової студії попередньої доби та показали низку інтерв’ю.

З політичним оглядачем Олександром Харою у гостьовій студії «1+1» говорили про американську допомогу для України. Він сказав, що Республіканська партія фактично припиняє своє існування та перетворюється на Партію Трампа – ізоляціоністів, демагогів та популістів, які можуть домовлятись з авторитарними лідерами. Також він розповів, як можна обійти позицію спікера Палати представників Майка Джонсона.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ із засновником проєкту Ukrainer Богданом Логвиненком говорили про нову книгу їхнього видавництва «Як ми назвемо цю війну?». Він сказав, що ця книга — нагода почати дискусію про те, яка назва найкраще окреслить війну Росії проти України.

Також показали пряму трансляцію Саміту «Україна — Південно-Східна Європа» за участі президента Володимира Зеленського. Далі також показали спільну пресконференцію Зеленського й прем’єр-міністра Албанії Еді Рами.

Про фінансову допомогу для України говорили з народною депутаткою Роксоланою Підласою («Слуга народу»). Вона сказала, що з кінця листопада 2023 року Україна перейшла до режиму економії й деякі видатки не закривають. Також нардепка додала, що в січні вдалося зменшити видатки і збільшити надходження, оскільки податкова та митниця перевиконали плани.

У новинних випусках ICTV та СТБ декілька разів показали сюжет з ознаками замовності про відкриття дев’ятого реабілітаційного центру Recovery, заснованого родиною Пінчуків. Нагадаємо, телеканали ICTV та СТБ також належать Віктору Пінчуку. Він же й виступив перед працівниками нового центру.


Про проблеми зі столичним метро у блоці «Ради» говорили з депутатом Київської міської ради Андрієм Вітренком («Слуга народу»). Він розповів, скільки може тривати ремонт підземки та сказав, що фракція партії «Удар» звинувачує його у співпраці з Росією, бо він висвітлює транспортні проблеми.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY