Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 лютого 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 лютого 2024 року

26 Лютого 2024
522

Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 лютого 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
522
Захоплення марафоном та боротьба з корупцією.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 лютого 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 лютого 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», Суспільне, «Інтер», «Ми — Україна».

Блоків ICTV/СТБ та «Ради» в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону показали новий випуск «Нічної варти», гостями якого були головний редактор порталу Latifundist Костянтин Ткаченко та фахівець із міжнародної торгівлі Андрій Абдулов. Говорили про протест польських фермерів та блокування кордону з Україною. Також повторили дискусійну студію попередньої доби. Там говорили про вибори у Європі та інформаційні операції росіян.

З військовим Павлом Вишебабою у гостьовій студії Суспільного говорили про те, якою мовою говорять українські військові на передовій. Він сказав, що багато хто починає говорити російською, проте мова спілкування у бригаді та підрозділах — українська. Він додав, що важливо, якою мовою говоритимуть діти, а не дорослі.

Про боротьбу з корупцією говорили з очільником «Центру протидії корупції» Віталієм Шабуніним. Він сказав, що слова Володимира Зеленського про перемогу над корупцією правильні, якщо вважати, що їх сказали для європейської аудиторії. Якщо ж говорити про Україну, то робота, яка мала бути зроблена — зроблена. Проте її успіхи — заслуга суспільства та журналістів.

У блоці «Інтера» показали спільну пресконференцію президента України Володимира Зеленського та європейських політиків у Гостомелі.

Про боротьбу з російською пропагандою та інформаційну війну говорили з головою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення  Ольгою Герасим’юк. Вона сказала, що з перших днів спостерігає роботу колег у марафоні й усі захоплені цим досвідом. Також вона бачить, як нібито атакують марафон. Це означає, що саме він має значення, бо інакше б проти нього не вели такої боротьби та не розповсюджували фейки й недоказові твердження, вважає гостя. Також з Ольгою Герасим'юк говорили про Telegram та поширення російської пропаганди в ньому. Вона сказала, що важливо вивести з тіні цю платформу. Але заборонити нічого не можуть та й не будуть.


У блоці телеканалу «Ми — Україна» вступ України до Євросоюзу обговорювали з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
522
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду