Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 лютого 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 лютого 2024 року

24 Лютого 2024
154

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 лютого 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
154
Закон про мобілізацію та повернення чоловіків з-за кордону.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 лютого 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 лютого 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «Ми — Україна», Суспільне, «Інтер».

Блоків «1+1» та ICTV/СТБ в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалу «Рада». Вони повністю повторили гостьову студію попередньої доби.

Про ситуацію на передовій у гостьовій студії «Ми — Україна» говорили з військовим оглядачем Євгеном Диким. Він розповів, що росіяни активно наступають у районі села Роботине. Проте успіху не мають. За словами Дикого, їм вдалось вийти лише на околиці селища. Також він розповів, що Бахмут і Авдіївка призвели до величезних втрат серед російських військових. Експерт вважає, що наразі для росіян пріоритетом є Куп’янськ, після нього йдуть Кринки, а вже за ними — Роботине.

З директором організації StopFake Русланом Дейниченком говорили про інформаційні атаки на Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Він сказав, що мета цих фейків — демотивувати військових.

Законопроєкт про мобілізацію у блоці Суспільного обговорювали з народними депутатами Вадимом Івченком («Батьківщина») та Олександром Федієнком («Слуга народу»). Останній також розповів про зустріч Володимира Зеленського з їхньою депутатською фракцією. Він сказав, що спілкування пройшло позитивно, а президент назвав парламент ефективним. Івченко сказав, що важливо зберегти відстрочку для людей із 3 групою інвалідності та доглядачів людей з інвалідністю, а також бронь для аспірантів-контрактників. Федієнко додав, що вважає так зване «економічне бронювання» дискредитаційною нормою.

Про повернення українських чоловіків з-за кордону говорили з виконавчим директором Української гельсінської спілки з прав людини Олександром Павліченком. За його словами, сьогодні юридичного визначення тих, хто може вважатись «ухилянтами», не існує й люди виїхали за відповідними дозвільними документами. І, взагалі, повернути когось  вдасться лише відповідно до судових рішень й лише за бажання країни, яка буде готова видавати українців. Також він додав, що Чехія та Німеччина вже повідомили, що не видаватимуть чоловіків.

У блоці «Інтера» про індексацію депутатських пенсій говорили з народною депутаткою Лесею Забуранною («Слуга народу»). Вона сказала, що у депутатів останнього скликання високі пенсії, проте в депутатів перших скликань пенсії низькі та навіть не дозволяють гідно лікуватись.


З радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком у програмі «Акцент» говорили про міжнародну підтримку України. Згодом його колега Сергій Лещенко вже в гостьовій студії розповідав про російську пропаганду.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
154
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду