Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 листопада 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 листопада 2023 року

13 Листопада 2023
586

Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 листопада 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
586
Історична пам’ять про козаків та вилучені з реєстру пам’ятки культури.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 листопада 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 листопада 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «Рада», ICTV/СТБ, «Інтер».

Блоків «1+1» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У блоці «Ми — Україна» з Олексієм Гетьманом, військовим оглядачем, говорили про вибухи на заводах у Росії.

У програмі «Параграф»  роль козаків у Європі обговорювали Олексій Сокирко, кандидат історичних наук, доцент КНУ імені Тараса Шевченка, та Віктор Брехуненко, доктор історичних наук, професор. 

Керівник безпекових програм «Центру глобалістики Стратегія XXI» Павло Лакійчук аналізував стан справ на фронті, у тому числі сказав, що Авдіївський напрямок лишається найбільш напруженим.

У блоці каналу «Рада» військовий психолог Андрій Козінчук говорив про необхідність зміни підходу до мобілізації — держава не говорить мобілізованим про терміни призову та інші умови служби в армії. 

Андрій Демченко, речник державної прикордонної служби України розповів про підняття українського прапора у так званій сірій зоні на Харківщині.

У блоці  ICTV/СТБ показали інтерв’ю із письменником і воєнним документалістом Мирославом Лаюком. Він розповідав про книгу «Бахмут». А музичний продюсер національного відбору Дмитро Шуров коментував національний відбір на пісенний конкурс «Євробачення 2024». 

Виконуючий обов’язки міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв говорив про пам’ятки національного значення, які мають ідеологічне забарвлення, але при цьому є мистецьким творінням. Як приклад він навів пам’ятник Щорсу у Києві. Карандєєв сказав, що такого роду скульптури мають зберігатися в окремому місці та виконувати функцію ілюстрації ідеології та мистецьких течій в радянську добу. 


У блоці каналу «Інтер» голова аналітичного центру «Інститут законодавчих ідей» Тетяна Хутор коментувала можливість передачі Україні російських активів, заморожених у США. Попередньо відомо, що це 5 мільярдів доларів. При цьому вона зауважила, що основна сума заморожених активів — близько 200 мільярдів євро — наразі заморожені в Європі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
586
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду