Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 листопада 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 листопада 2023 року

19 Листопада 2023
150

Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 листопада 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
150
Затримки допомоги із США та успіхи українських армійців.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 листопада 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 листопада 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», Суспільне, «Інтер», «Ми — Україна».

Блоків ICTV/СТБ та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці «1+1» показали новий випуск програми «Нічна варта», у якому говорили з експертом з енергетики, представником громадської організації «Український інститут майбутнього» Андріаном Прокіпом. Також у блоці повторили дискусійну студію попередньої доби.

У блоці Суспільного вранці говорили зокрема про допомогу США Україні й коли її можуть затвердити. Це питання коментував Борис Пінкус, керівник окружного відділення Республіканської партії по 45-му округу асамблеї штату Нью-Йорк. Його погляди оптимістичні — єдине питання наразі у прозорості витрачання грошей.

Натомість виконавча директорка «Центру протидії корупції» Дарія Каленюк згодом коментувала цю тему більш песимістично. Вона нагадала, що Штати не можуть проголосувати за допомогу із жовтня. Є кілька програм, за якими надходить допомога, але наразі і її США «розтягують». Йшлось у тому числі про зброю.

У блоці «Інтера» питання проходження військовослужбовцями військово-лікарської комісії коментувала адвокатка Катерина Аніщенко. Раніше ця спікерка коментувала питання отримання повісток на вулиці та розповідала, як діяти тим, кому їх вручають.

У студії «Інтера» про відносини лідерів США та Китаю говорили із політологом-міжнародником Максимом Ялі. Згодом у студію прийшов військовий експерт Олександр Мусієнко. Він розповідав про успіхи української армії та прорахунки окупантів. 

Ефір марафону продовжила команда «Ми — Україна». Тут включення мав радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк. Він нагадував авдиторії, що потрібно критично ставитися до інформації в соцмережах. 


У студії ситуацію на Донецькому напрямку фронту коментував військовий експерт Павло Нарожний, а начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк сказала, що росіяни, вочевидь, планують комплексні тривалі атаки по Україні. Бити планують і ракетами, і безпілотниками.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
150
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду