Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 листопада 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 листопада 2023 року

15 Листопада 2023
575

Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 листопада 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
575
Скандал з Іриною Фаріон та допомога Україні.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 листопада 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 листопада 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ,  «Інтер», «Ми — Україна», Суспільне.

Блоків «1+1» та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

Повтор випуску «Єдині Головне» показували у нічному блоці ICTV/СТБ. На екрані була відповідна позначка.

Також вночі обговорювали черговий скандал із колишньою депутаткою, а нині викладачкою Львівського політехнічного університету Іриною Фаріон. Вона розмістила особисті дані студента з Криму в соцмережі. Ситуацію коментував уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець. Він не вірить, що студент, чиї дані розголосила Фаріон, не матиме проблем із Федеральною службою безпеки Росії, яка вже провела «виховну бесіду» із хлопцем. А ще студента та його друзів, родину можуть запідозрити в агентурній співпраці з Україною, вважає Лубінець.

Ефір марафону продовжили інтерівці. Про німецьку допомогу Україні у студії говорили із політологом та юристом Андрієм Вігірінським.

З військовослужбовцем й істориком Олександром Алфьоровим  говорили про російську та радянську пропаганду. Появу пам’ятників за радянської влади історик назвав важливим елементом візуалізації тодішньої пропаганди. Йшлося про не завжди якісні пам’ятники Леніну та іншим політичним та культурним діячам. 

У блоці «Ми — Україна» обговорювали майбутню зустріч президента США Джозефа Байдена із головою КНР Сі Цзіньпіном. Цю заплановану на 15 листопада подію коментував експерт з питань міжнародної безпеки Тарас Жовтенко

Про дрони українського виробництва говорили з міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим. З червня українські військові знищили сотні одиниць ворожої техніки саме завдяки безпілотникам. 

Вдруге за день обговорювали розголошення Іриною Фаріон даних студента з тимчасового окупованого Криму, цього разу спілкувалися з Тамілою Ташевою, представницею президента України в АР Крим. 

Національний марафон увечері продовжила команда Суспільного. Тут радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк говорив про поїздку української делегації у США. Особисте спілкування із представниками партнерів він назвав кращим способом комунікації. 


Цього дня обговорювали також легалізацію медичного канабісу — до розмови долучили народну депутатку від фракції «Голос» Олександру Устінову та нардепа Михайла Цимбалюка від «Батьківщини».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
575
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду