Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 листопада 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 листопада 2023 року

12 Листопада 2023
372

Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 листопада 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
372
Річниця звільнення Херсона та «Формула успіху» від NV.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 листопада 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 листопада 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», Суспільне, «Інтер», «Ми — Україна».

Блоків ICTV/СТБ та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

У блоці «1+1» показували засідання Верховної Ради України за 9 та 10 листопада, а також повтор дискусійної студії попередньої доби. Також показали новий випуск програми «Нічна варта», гостями якої були військовий коментатор Михайло Самусь та політичний оглядач Олександр Хара.

Нацмарафон продовжили журналісти Суспільного. Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко говорив про підготовку енергосистеми до зими. Він вважає, що Україна підготувала енергосистему настільки, наскільки це було можливо, але водночас сказав, що спрогнозувати події все ж складно. 

Аксана Філіпішина, заступниця керівника аналітичного відділу Української гельсінської спілки, коментувала у блоці Суспільного питання повернення додому викрадених росіянами дітей. 

Як і в інших блоках, на Суспільному обговорювали прийнятий народними депутатами бюджет України на 2024 рік. Коментував тему Віталій Науменко, політичний оглядач Українського радіо. 

У блоці «Інтера» говорили про форум «Формула успіху», де йшлося про розвиток економіки, бізнесу, підприємницької діяльності та перспективи вступу України в ЄС. Також з події включався Олексій Чернишов, голова правління НАК «Нафтогаз».

У річницю визволення Херсона староста села Інгулець, що на Херсонщині, Ігор Лапін, у блоці «Інтера» ділився спогадами по перші дні війни та оборону Херсонщини. Спогадами ділилися й інші свідки тих подій.

Про правила видачі повісток і порушення прав військовозобов’язаних говорили з адвокаткою Катериною Аніщенко. Вона наголосила, що, коли до людей застосовують силу під час вручення повістки, потрібно їхати у військкомат і викликати поліцію, щоб фіксувати порушення. Також вона сказала, що приймати чи не приймати повістку — це рішення людини. 

У студію «Ми — Україна» запросили віцепрем’єр-міністерку Ірину Верещук. Вона сказала, що в Україні зараз зареєстровано понад 4,9 мільйона переселенців. 


Архітекторка та співзасновниця ГО «Новокаховське товариство охорони культурної спадщини» Ліза Євсєєва говорила, що після підриву росіянами Каховської ГЕС зникають міста і села, що були розташовані поруч — це Берислав, Львове, Козацьке, Веселе. Сьогодні стоїть питання збереження спадщини після деокупації.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
372
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду