Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 жовтня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 жовтня 2023 року

21 Жовтня 2023
353

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 жовтня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
353
Зв’язок й електроенергія у разі масованих обстрілів та ставлення до людей в окупації.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 жовтня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 жовтня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «Ми — Україна», Суспільне, «Інтер».

Блоків «1+1» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

У блоці телеканалу «Рада» в марафоні транслювали запис пленарного засідання Верховної Ради України.

Марафон вранці почали ведучі каналу «Ми — Україна». Начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк коментувала загрозу балістики із окупованого кримського півострова, удари по Миколаєву та іншим містам України.

Про удари по Херсонщині та посилені фільтраційні заходи у Генічеську говорили із першим заступником голови Херсонської обласної ради Юрієм Соболевським. Він розповідав, що кількість і характер обшуків збільшився — людей обшукують і затримують, якщо в телефоні є хоча б щось про роботу української армії. Також він говорив про примусову мобілізацію чоловіків на тимчасового окупованих територіях. Спікер порадив чоловікам виїжджати через кримський коридор. Він складний, але поки що шанс виїхати ще є.

Згодом Іван Федоров, міський голова Мелітополя, розповідав про спроби окупантів обмежити будь-який зв’язок мешканців міста з вільною частиною України.

Народний депутат Олексій Леонов («Слуга народу») цього дня розмірковував про співпрацю України та Румунії, а також про ймовірне шефство Румунії над відновленням Одеси. Зазначимо, що він регулярно розповідає про відновлення Одещини. 

Олена Шуляк, народна депутатка України, заступниця голови комітету з питань регіонального розвитку та містобудування, дала велике інтерв’ю в записі. Говорила впро відновлення зруйнованого житла. Держава не чекає репарацій від Росії, тому власними ресурсами допомагає українцям. Тим, хто хоче отримати компенсацію, треба перш за все подати інформацію про квартиру, будинок чи дачу до реєстру речових прав. Це можна зробити в Дії, але треба буде відвідати державного реєстратора або нотаріуса. 

У блоці Суспільного говорили про ймовірні блекаути та якість мобільного зв’язку в такому випадку. Роман Хіміч, експерт телекомунікаційного ринку,  нагадав, що держава поставила задачу операторам розв'язати питання зі зв’язком в автономному режимі на термін до 72 годин. Експерт пояснив, що зараз оператори ставлять стаціонарні генератори, але через особливості розташування вишок це можливо не скрізь.

Тему забезпечення людей зв’язком та електроенергією у випадку ударів Росії по об'єктах енергопостачання обговорювали у блоці Суспільного із міністром енергетики України Германом Галущенко. Оборонних деталей міністр не розголошував, але сказав, що ППО готувалася до таких атак. Блекаути якщо і будуть, то матимуть тимчасовий характер.

У блоці «Інтера» знову в ефірі була Олена Шуляк. Цього разу наживо. 

Також тут говорили із Віталієм Безгіним, нардепом, членом комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Він розповідав про залучення міжнародних партнерів до відбудови України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
353
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду