Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 жовтня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 жовтня 2023 року

20 Жовтня 2023
570

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 жовтня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
570
Завершення виборів у Польщі й регулювання Telegram.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 жовтня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 жовтня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Ми — Україна», Суспільне.

Блоків «Ради» та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалів ICTV та СТБ. Повторили частину етеру попередньої доби разом з підсумковим випуском новин, а також інтерв’ю дружини президента Олени Зеленської, яке було в етері 11 жовтня.

З депутаткою Київської міської ради Ксенією Семеновою («Слуга народу») у гостьовій студії «Інтера» говорили про підготовку до опалювального сезону. Вона сказала, що до кінця місяця мають під'єднати усі заклади соціальної інфраструктури й будинки. Також вона прокоментувала заяву Віталія Кличка про заборгованість Уряду перед містом. За її словами, заборгованість не вплине на початок опалювального сезону.

У блоці «Ми — Україна» говорили про відновлення житлового фонду, який пошкодили російські окупанти. Зокрема, мова йшла про капітальний ремонт будинків в Ірпені, про це говорили з Олександром Маркушиним, міським головою Ірпеня. За словами спікера, щоб відновити усю інфраструктуру та пошкоджені будинки, потрібно понад мільярд євро. У державі таких коштів наразі немає, тому до відновлення долучається міжнародна спільнота. 

Голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим’юк розповідала про регулювання медіапростору. У тому числі мова йшла про розповсюдження пропаганди на онлайн-платформах. За словами гості, Національна рада вже обговорює, якою буде стратегія роботи з медіа після війни. Також у Нацраді зараз обговорюють питання щодо регулювання роботи Telegram. Герасим’юк пояснила, що регулятор не планує бліцкриг і закриття каналів,  ідеться радше про деанонімізацію власників. Водночас гостя розповіла, що Нацрада вже зареєструвала як медіа чотири телеграм-канали. 

У блоці Суспільного, який продовжив етер марафону, показали записане онлайн інтерв’ю із Віталієм Кличком. Із ним говорили про посилення протиповітряної оборони для збереження енергетичної інфраструктури, про тепло у будинках киян. За словами Кличка, опалювальний сезон у столиці вже розпочався, а для того, щоб тепло з’явилось у всіх будинках, потрібен час — приблизно тиждень. 

Валерій Чалий, голова правління Українського кризового медіа-центру, посол України в США 2015-2019 рр., вважав, що турбулетний період у світі тільки розпочався й у найближчі місяці можуть спалахнути ще кілька конфліктів — зокрема, у Південній Кореї. 


Василь Зварич, надзвичайний і повноважний посол України в Польщі, коментував ймовірну зміну політичного вектора в Польщі після виборів. Посол сказав, що Україна готова працювати з урядом Польщі у будь-якій конфігурації. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
570
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду