Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 жовтня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 жовтня 2023 року

18 Жовтня 2023
234

Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 жовтня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
234
Маніпуляції навколо теми допомоги Ізраїлю та масована атака по Херсону.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 жовтня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 жовтня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоків «Ми — Україна» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці марафону працювала команда «Інтера». Повторили частину етеру попередньої доби й вже традиційно годину етеру віддали під дискусійну студію телеканалу  «Рада».

У блоці «Ради» ведучі говорили із головою пресофісу Херсонської ОВА Олександром Толоконніковим. Він розповідав про комунальні проблеми через російські обстріли, а ведуча запитувала, чи збільшилась із приходом осені кількість охочих евакуюватися. Толоконніков підтвердив, що так, дійсно є така тенденція — люди виїжджають із Херсонщини власним транспортом і залізницею. 

Олег Калашніков, начальник пресслужби 26 артбригади імені Хорунжого, говорив про непрості бої та контратаки ворога на Бахмутському напрямку. Водночас його бригада нищить ворога, допомагаючи іншим підрозділам звільняти українські території. Калашніков вважає, що російській армії не вдається взяти у свої руки ситуацію на східному напрямку. 

Олександр Мусієнко, військовий експерт, підтвердив, що Україна готується до масованих атак Росії. Також він говорив про ймовірні маніпуляції на темі допомоги Америки Ізраїлю — в експерта немає побоювань, що США не допомагатиме або зменшить обсяги допомоги Україні. Пізніше Мусієнко був гостем студії «1+1». Там він прогнозував сценарії війни взимку.

Із Володимиром Фесенком, політичним коментатором, говорили про допомогу Ізраїлю. Він сказав, що війна в Україні лишається викликом для всього світу. 

Сергій Іващенко, староста Антонівського округу на Херсонщині, був онлайн гостем блоку  «1+1». Він говорив про 5 тисяч мешканців, які наразі проживають під постійним вогнем ворога і не виїжджають. 

Про зв’язок емоцій і ваги людини говорили із Мартою Лісевич, дієтологинею, гастроентерологинею. Лікарка вважає, що українці стали заспокоювати себе їжею, отримуючи тимчасове задоволення. Водночас медикиня говорить, що її пацієнти частіше турбуються про здоров’я, аніж про відображення у дзеркалі й оцінює цю тенденцію позитивно.

У блоці ICTV говорили про знеструмлення на Херсонщині, яке сталося після чергової масової атаки Росії. Коментував тему голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін. Він розповів, що область уже готується до відкриття пунктів незламності та опалювального сезону. У зонах підтоплення, які виникли після підриву Каховської ГЕС, майже повністю відновлено електропостачання, сказав Прокудін.


У вечірньому блоці ICTV онлайн гостем був Дмитро Кулеба. Серед тем була й розробка проєктів із ОБСЄ, які можуть допомогти повернути з російської неволі українських дітей, та вибори у Польщі. Кулеба сказав, що на стратегічні стосунки України з Польщею результати виборів не вплинуть, адже наші стосунки надто глибокі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
234
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду