Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 жовтня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 жовтня 2023 року

15 Жовтня 2023
186

Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 жовтня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
186
Нові фільми та політичні звіти.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 жовтня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 жовтня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», ICTV/СТБ, «Рада», «1+1». 

Блоків «Ми — Україна» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалу «Інтер». Показали новий випуск програми Дмитра Чистякова «Обличчя», у якому говорили з добровольцем зі Швеції Патріком Діазом, що воює за Україну. Також повторили частину етеру попередньої доби.

Вже традиційно для нічних блоків «Інтера» протягом години в етері транслювали дискусійну студію телеканалу «Рада». Із політичними оглядачами Валентином Гладких, Іваном Варченком й Тарасом Загороднім говорили про підготовку до блекаутів, будівництво сучасних сховищ у дитсадках і школах, виробництво дронів у Росії, а також про вибори в Росії. Щодо останнього Гладких сказав, що в Росії немає виборів, тому російська влада не зосереджена на отриманні електоральних симпатій.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ говорили з продюсеркою фільму «Ля Палісіада» Валерією Сочивець. Вона розповіла про роботу над фільмом, гумор та назву стрічки. Також під час розмови ведуча попросила режисерів показати трейлер фільму, але цього так і не сталося. Зазначимо, що історія фільму розгортається 1996 році за кілька місяців до підписання протоколу №6 Європейської конвенції з прав людини, що передбачав відмову від смертної кари, яка дісталася Україні у спадок від СРСР.

З радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком говорили про війну ХАМАСу з Ізраїлем та участь у ній Росії. Гість сказав, що росіяни зацікавлені у точкових конфліктах, які мають розпорошити можливості країн Заходу. Але, на думку Подоляка, від подібної стратегії росіяни нічого не отримають. Представник Офісу президента закликав завершити еру російської пропаганди, для чого потрібно визнати, що Росія може програти. Також Подоляк зазначив, що ресурси Ірану й Росії менші за ресурси західних країн. І зазначив, що безумовно Росія стоїть за діями ХАМАСу.

Команда «Ради» знову організувала виїзну вуличну студію у середмісті Києва. Крім того, у блоці телеканалу показали матеріали про те, як голови районних адміністрацій Києва звітували про підготовку до зими. І про Конгрес регіональних та місцевих влад. Коментатором у цьому матеріалі був керівник Офісу президента Андрій Єрмак, який розповідав про забезпечення країни засобами протиповітряної оборони.


У гостьовій студії телеканалу виконуючий обов'язки міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв звітував про роботу спрямовану з відновлення культурних цінностей.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
186
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду