Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 жовтня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 жовтня 2023 року

17 Жовтня 2023
488

Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 жовтня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
488
Українська економіка та вибори у Польщі.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 жовтня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 жовтня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «Рада», ICTV/СТБ, «Інтер».

Блоків «1+1» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У блоці «Ми — Україна» з політичним оглядачем Валентином Гладких говорили про те, що Росія ймовірно захоче заморозити війну, і про контейнери зі зброєю, які Росії передала Північна Корея. На думку гостя, навіть за підтримки союзників окупанти не зможуть досягти паритету на фронті. Крім того, сама Росія не зможе самостійно заморозити війну. Це відбудеться лише за умови, що їй хтось посприяє.

Також показали випуск програми «Параграф», у якому про розпад Росії говорили з істориком Ростиславом Мартинюком та кандидатом політичних наук Юрієм Олійником. Зазначимо, що програма була опублікована на YouTube-каналі «Ми — Україна» ще 28 вересня. Крім того, у нічному блоці повторили підсумковий випуск новин попередньої доби.

Заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма у блоці «Ради» розповідав про міжнародні програми підтримки та про ймовірне переведення економіки на так звані «військові рейки». Він говорив про важливість створення продуктів, які можна продавати на зовнішні ринки.

Керівник Центру протидії дезінформації при РНБО України Андрій Шаповалов розповідав про зниження якості російських фейків. Він зазначив, що на російських пропагандистів тисне час, оскільки вони змушені мотивувати населення йти воювати проти України. Як приклад гість навів Авдіївку, яку наразі так звані «Z-канали» намагаються не згадувати.

Із радником керівника Офісу президента Сергієм Лещенком говорили про російський вплив на європейських політиків та корупцію в Європі. Крім того, гість сказав, що, на жаль, фокус світової уваги змістився на події в Ізраїлі, тому відтепер треба докладати більше зусиль, аби мотивувати продовжувати допомагати Україні.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ війну в Ізраїлі обговорили з експертом «Центру громадянських свобод» В’ячеславом Ліхачовим.

З політичним оглядачем Тарасом Семенюком у гостьовій студії «Інтера» говорили про вибори у Польщі. Він сказав, що керівна партія наразі втрачає підтримку і для того, щоб втримати електорат, вона порушувала антиукраїнські питання. Зокрема, блокування експорту українського зерна й відмову надавати зброю Україні. Також гість вважав, що не варто звертати уваги на риторику перед виборами, оскільки після них вона може змінитись.

Підсумковий випуск новин цього тижня готувала команда телеканалу «1+1».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
488
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду