Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 жовтня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 жовтня 2023 року

25 Жовтня 2023
503

Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 жовтня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
503
Очікування від Кримської платформи та інтерв’ю Нікіти Тітова.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 жовтня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 жовтня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «1+1», ICTV/СТБ. 

Блоків «Інтера», «Ми — України» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці марафону показували запис пленарного засідання Верховної Ради України. Трансляція тривала майже шість годин.

З політичним оглядачем Олексієм Буряченком цього дня говорили про заборону релігійних організацій пов’язаних з Росією. Він радів системному підходу до законопроєкту. І сказав, що частина депутатів з опозиції пропонувала заборонити одну конкретну церкву, проте добре, що більшість не пішла на це та напрацювала комплексний законопроєкт. Крім того, зі спікером обговорили очікування від саміту «Формули миру» у Мальті.

Про ситуацію на передовій говорили з військовослужбовцем Юрієм Федоренком, речниками Наталією Гуменюк, Олегом Калашніковим та воєнним коментатором Сергієм Грабським. До новинного випуску включався речник Генерального штабу ЗСУ Павло Ковальчук.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповідав про роботу протиповітряної оборони та підготовку пілотів, які навчаються на F-16.

Народна депутатка  Євгенія Кравчук («Слуга народу») розповідала про плани на Третій саміт Кримської платформи, зокрема список гостей. За словами Кравчук, під час саміту важливо говорити не лише про півострів, а й про європейську та євроатлантичну інтеграцію України. Крім того, нардепка зазначила, що парламентарі різних країн дуже часто відкриті до розмови й  тиснуть на уряди своїх країн, аби посилити допомогу Україні.

Своїми очікуваннями від Кримської платформи ділився також спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук.

У блоці «1+1» показали інтерв’ю з художником Нікітою Тітовим. Говорили про роботи, пошук натхнення і хворобу. Він розповів, що наприкінці лютого та на початку березня у нього почав прогресувати біполярний розлад. При цьому він продовжував працювати.


Із Валерією Ковтун, керівницею національного проєкту з медіаграмотності Міністерства культури та інформаційної політики України «Фільтр», говорили про Другий щорічний національний тест з медіаграмотності. Тест дає можливість кожному перевірити власний рівень стійкості до інформаційних небезпек.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
503
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду