Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 жовтня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 жовтня 2023 року

7 Жовтня 2023
215

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 жовтня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
215
Реєстр військовозобов’язаних та ядерний шантаж.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 жовтня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 жовтня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ради», «Ми — Україна», Суспільне, «Інтер».

Блоків «1+1» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

У блоці «Ради» з радником керівника Офісу президента Сергієм Лещенком говорили про російську пропаганду, міжнародну політику та перебування Росії у складі Ради безпеки ООН.

У блоці «Ми — Україна» про ядерний шантаж зі сторони Росії говорили з секретарем Ради національної безпеки і оборони Олексієм Даніловим. Він сказав, що Китай навряд дозволить росіянам використати ядерну зброю, оскільки тоді це перестане стосуватись лише Росії й зачепить усі ядерні держави світу.

Народний депутат Олексій Леонов («Слуга народу») цього дня розмірковував про декларування для біженців. А з міністром Кабінету міністрів Олегом Немчиновим говорили про держпрограму «Єдність у різноманітті» на підтримку національних менших.

З політичним коментатором Володимиром Фесенком говорили про політичну ситуацію в США й зокрема Республіканську партію. Він стверджував, що в партії наразі немає єдності, тому там є ті, хто готовий продовжувати підтримувати Україну й ті, хто грає в популізм. Крім того, згадували про стосунки України з Євросоюзом і виконання умов для вступу, які виконували всі інші країни. Фесенко зазначив, що у ЄС будуть змінюватися внутрішні правила: ухвалення рішень має прийматися системою більшості, щоби одна чи дві країни не могли заблокувати вступ України.

У блоці Суспільного про підготовку столиці до опалювального сезону говорили з міським головою Віталієм Кличко.

Роман Костенко, народний депутат від «Голосу», говорив про запровадження електронного реєстру військовозобов’язаних. Зокрема, він розповів про спрощення мобілізації: призовники зможуть додати до реєстру усю необхідну інформацію. Також реєстр має зменшити корупцію у ТЦК, аби ніхто не мав можливості заховати документи конкретного призовника.

У блоці «Інтера» з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком говорили про санкції проти Росії. Він також сказав, що корупція існує не лише в Україні, а є частиною загальної світової економіки. Тому не вдається виокремити з неї економіку Росії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
215
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду