Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 жовтня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 жовтня 2023 року

9 Жовтня 2023
298

Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 жовтня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
298
Кошти на армію та війна в Ізраїлі.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 жовтня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 жовтня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», Суспільне, «Інтер», «Ми — Україна».

Блоків ICTV/СТБ та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці марафону працювала команда «1+1». Двічі протягом етеру показали новий випуск «Нічної варти», у якому з політичним коментатором Тарасом Семенюком говорили про міжнародну політику та вибори у різних країнах. А також повторили дискусійну студію попередньої доби.

У блоці Суспільного про компенсацію за пошкоджене війною майно говорили з народним депутатом Павлом Фроловим («Слуга народу»). Він сказав, що для отримання виплати необхідно допустити комісії до огляду майна. Фактично не потрібно буде надавати чеки, або фотодокази. Комісії утворюватимуться на рівні місцевого самоврядування. Далі до розмови доєднався народний депутат Михайло Цимбалюк («Батьківщина») і дискутував із колегою про бюджет на 2024 рік та забезпечення військових.

Про відсутність рішення щодо передачі Україні ракет Taurus говорили з німецьким політологом Андреасом Умландом. Він сказав, що рішення про передачу немає, оскільки Німеччина боїться ескалації війни. Крім того, за його словами, подібний страх існує не лише в уряді, а й серед простого населення. Умланд говорив, що, за даними соціологічних досліджень, понад 50% німців виступають проти передачі озброєння.

Ізраїльський політичний коментатор Аріє Зайден розповідав про атаку ХАМАСу по території Ізраїлю. Він сказав, що була виконана диверсійна військова операція, після якої нападники вдались до терористичного акту проти цивільного населення країни. Далі цю тему обговорили з координаторкою програм підтримки біженців з України в Ізраїлі Уляною Дрючковою. Зазначимо, що із Зайденом також говорили у блоці «Інтера».

Про вступ України до Євросоюзу у гостьовій студії «Інтера» говорили з політичним оглядачем Андрієм Вігірінським. Він сказав, що наразі партнери  висуваються додаткові вимоги, які видозмінюються. І немає гарантій, що наступна зміна вимог не зачепить ту сферу, яку українська сторона вже вважатиме закритою.

У блоці телеканалу «Ми — Україна» про напад ХАМАСу на Ізраїль та міжнародну політику говорили з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком. Він сказав, що для подолання різних терористичних організацій важливо прибрати ключове зло: Росія — домінантний партнер в альянсі терористичних організацій.

О 21:00 в етері нацмарафону розпочалась трансляція премії Global Teacher Prize 2023.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
298
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду