detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
07.10.2023 15:32
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 жовтня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 жовтня 2023 року
Реєстр військовозобов’язаних та ядерний шантаж.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ради», «Ми — Україна», Суспільне, «Інтер».

Блоків «1+1» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

У блоці «Ради» з радником керівника Офісу президента Сергієм Лещенком говорили про російську пропаганду, міжнародну політику та перебування Росії у складі Ради безпеки ООН.

У блоці «Ми — Україна» про ядерний шантаж зі сторони Росії говорили з секретарем Ради національної безпеки і оборони Олексієм Даніловим. Він сказав, що Китай навряд дозволить росіянам використати ядерну зброю, оскільки тоді це перестане стосуватись лише Росії й зачепить усі ядерні держави світу.

Народний депутат Олексій Леонов («Слуга народу») цього дня розмірковував про декларування для біженців. А з міністром Кабінету міністрів Олегом Немчиновим говорили про держпрограму «Єдність у різноманітті» на підтримку національних менших.

З політичним коментатором Володимиром Фесенком говорили про політичну ситуацію в США й зокрема Республіканську партію. Він стверджував, що в партії наразі немає єдності, тому там є ті, хто готовий продовжувати підтримувати Україну й ті, хто грає в популізм. Крім того, згадували про стосунки України з Євросоюзом і виконання умов для вступу, які виконували всі інші країни. Фесенко зазначив, що у ЄС будуть змінюватися внутрішні правила: ухвалення рішень має прийматися системою більшості, щоби одна чи дві країни не могли заблокувати вступ України.

У блоці Суспільного про підготовку столиці до опалювального сезону говорили з міським головою Віталієм Кличко.

Роман Костенко, народний депутат від «Голосу», говорив про запровадження електронного реєстру військовозобов’язаних. Зокрема, він розповів про спрощення мобілізації: призовники зможуть додати до реєстру усю необхідну інформацію. Також реєстр має зменшити корупцію у ТЦК, аби ніхто не мав можливості заховати документи конкретного призовника.

У блоці «Інтера» з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком говорили про санкції проти Росії. Він також сказав, що корупція існує не лише в Україні, а є частиною загальної світової економіки. Тому не вдається виокремити з неї економіку Росії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY