Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 жовтня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 жовтня 2023 року

6 Жовтня 2023
229

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 жовтня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
229
Підготовка до зими та позов Лесі Гасиджак.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 жовтня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 жовтня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоків «Інтера» та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці марафону працювала команда Суспільного. Показали інтерв’ю з керівницею проєкту Програми розвитку ООН з відновлення критичної інфраструктури Ланою Зеркаль. Говорили про стан енергосистеми та підготовку до зими. Зокрема, що людям важливо переглянути, скільки та які прилади споживають енергії.

Протягом першої години блоку «1+1» показали повтор «Нічної варти» за 30 вересня цього року, у якій говорили з аналітиком агенції Molfar Павлом Фіялковським.

Також у блоці «1+1» показали випуск програми «Оперативний черговий», гостем якої був народний депутат та військовослужбовець Роман Костенко («Голос»). Говорили про ситуацію на передовій.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ з очільницею Національного музею Голодомору-геноциду Лесею Гасиджак говорили про її позов про захист честі та гідності. Вона розповіла, що мета позову — показати, що ніхто не може критикувати те, що не можна критикувати, а також дати жінкам приклад, як відстоювати свою позицію у правовому полі.

Ольга Герасим’юк, голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, розповідала про свій візит до Варшави та підписання Декларації про боротьбу з російською дезінформацією та пропагандою.

У блоці «Ради» про єдиний план реформ говорили з міністеркою економіки Юлією Свириденко. Вона розповіла, що Концепт посилення стійкості демократії було розроблено за ініціативи президента Зеленського й наразі уряд переходить до розробки дорожньої карти реформ.


Про фінансову допомогу Євросоюзу говорили з народним депутатом Давидом Арахамією («Слуга народу»). Крім того, він коментував бюджет 2024 року та розподіл коштів для громад.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
229
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду