Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 жовтня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 жовтня 2023 року

4 Жовтня 2023
448

Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 жовтня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
448
День захисників і захисниць та серіали ICTV.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 жовтня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 жовтня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «Рада», ICTV/СТБ, «Інтер».

Блоків «1+1» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У блоці «Ми — Україна» показали інтерв’ю з послом Іспанії в Україні Рікардо Лопесом-Арандою Хагу. Говорили про підтримку України та візит очільника іспанського уряду. Також він сказав, що для Іспанії свого часу було важливо стати членом ЄС, але спочатку необхідно було виконати усі вимоги, зокрема привести у відповідність законодавство. Крім того, дипломат нагадав, що партнери не зможуть провести реформи замість України.

У блоці повторили підсумковий випуск новин попередньої доби.

Телеканал «Рада» цього дня організував вуличну гостьову студію, у ній працювали Катерина Федотенко та Назар Довгий.

З політичним коментатором Олексієм Буряченком у блоці телеканалу «Рада» говорили про потенціал України.

Про міжнародну підтримку й зокрема підтримку США говорили з народною депутаткою Марією Мезенцевою («Слуга народу»). Вона сказала, що США визначились із відповідальними за підтримку України й зазначила, що наразі немає жодних проблем щодо макрофінансової допомоги. Також вона розповіла, що політична ситуація в США не впливає на сталу підтримку України.

На початку блоку телеканалів ICTV та СТБ показали церемонію вручення державних нагород за участі президента Володимира Зеленського, яка була присвячена до Дня захисників і захисниць.

З грузинським кінорежисером Зазою Буадзе говорили про серіал «Штурм», прем’єра якого цього дня була на телеканалі ICTV2. Нагадаємо, що два дні тому, 29 вересня, про серіал говорили з актором Сергієм Лефором.

Про книжку «Я перетворююсь... Щоденник окупації. Вибрані вірші» говорили з генеральною директорка видавництва Vivat Юлією Орловою. Вона розповіла, що перший наклад книги у 1500 примірників та майже все друге видання у 2600 примірників було розпродано за три тижні, хоча планували це зробити за три місяці. Також вона розповіла, що 15% від вартості кожного примірника перераховують родині загиблого письменника Володимира Вакуленка.


У блоці «Інтера» про Форум оборонних індустрій говорили з народним депутатом Єгором Чернєвим («Слуга народу»). А підсумковий випуск новин цього тижня готувала команда телеканалу «1+1»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
448
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду