Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 жовтня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 жовтня 2023 року

14 Жовтня 2023
292

Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 жовтня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
292
Виступ президента Зеленського в НАТО та інтерв’ю Олени Зеленської.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 жовтня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 жовтня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоків «Інтера» та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

У нічному шестигодинному блоці марафону працювала команда Суспільного. Показали інтерв’ю з ветеранами Олегом Симорозом та Миколою Гуцкалом, а також послом Великобританії в Україні Мартіном Гаррісом. Крім того, повторили частину етеру попередньої доби, зокрема гостьову студії та підсумковий випуск новин.

Протягом першої години у блоці «1+1» повторили випуск «Нічної варти», який був в етері 7 жовтня, говорили з політичним оглядачем Тарасом Семенюком. Із кореспонденткою ТСН Наталкою Нагорною розмовляли про Херсон, удари по місту та життя людей на деокупованих територіях.

Скасування бюджетного навчання у вищій освіті та запровадження грантового навчання обговорювали з президентом Києво-Могилянської академії Сергієм Квітом. Він сказав, що бюджетна форма навчання залишиться для тих професій, які необхідні державі. Крім того, їх розподілятимуть відповідно до результатів ЗНО (НМТ), проте вони не покриватимуть 100% вартості навчання.

З генеральним директором «Київського міжнародного економічного форуму» Юрієм Пивоваровим говорили про майбутній форум і теми, які там підійматимуться: роль бізнесу у поверненні людей, створенні нових робочих місць та пошуці кваліфікованих співробітників.

Наприкінці блоку «1+1» показали трансляцію спільного виступу міністра оборони США Ллойда Остіна та президента України Володимира Зеленського перед початком «Рамштайну». А у блоці телеканалів ICTV та СТБ показали виступ Володимира Зеленського в ході засідання.

Про війну проти Росії говорили з речником Головного управління розвідки Андрієм Юсовим. Він сказав, що якщо не буде покарання воєнних злочинців, це провокуватиме росіян на реванш. Також Юсов розповів, що на відновлення армії Росії знадобиться близько десяти років. Наразі у Росії є фінансовий ресурс, а військовий бюджет наступного року буде ще більшим.

Також у блоці телеканалів ICTV та СТБ показали інтерв’ю з Оленою Зеленською. Говорили про українську ментальність, ментальне здоров’я, Саміт перших леді та джентльменів.

В останню годину доби, яка припала на чергування команди телеканалу «Рада», в етері національного марафону розпочалась трансляція запису пленарного засідання Верховної Ради.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
292
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду