Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 вересня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 вересня 2023 року

30 Вересня 2023
381

Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 вересня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
381
Серіали ICTV та звіт про поїздку Руслана Стефанчука.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 вересня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 вересня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», ICTV/СТБ, «Рада», «1+1». 

Блоків «Ми — Україна» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалу «Інтер». Протягом години традиційно транслювали дискусійну студію телеканалу «Рада». Говорили з політичним коментатором Валентином Гладких, експертом з безпеки Іваном Варченком та керівником безпекових програм центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Павлом Лакійчуком. Вони розмірковували про повернення вагнерівців на передову та російську пропаганду. А з військовим істориком Андрієм Харуком обговорювали звільнення Криму.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ зі співаком Колею Сергьою говорили про культурний десант та концертні програми на передовій. А про бойовик «Штурм», який покажуть в етері телеканалу ICTV2, говорили з актором Сергієм Лефором, що після повномасштабного вторгнення захищає Україну на фронті. Він розповів, що між справжніми бойовими діями та їхнім художнім зображенням у фільмах є різниця й наразі він би відпрацьомував екшн-сцени інакше. Крім того, актор розповів про свого героя в серіалі та закликав людей подивитися його.

Команда телеканалу «Рада» зробила виїзну вуличну гостьову студію у середмісті Києва. У студії працювали Ганна Гомонай і Вадим Колодійчук та Ольга Нємцева і Максим Зборовський.

Про приєднання представників України до складу ради МАГАТЕ розповідав народний депутат Сергій Нагорняк («Слуга народу»). Він висловив сподівання, що українські дипломати зможуть переконати очільника агенства Рафаеля Гроссі активніше захищати інтереси України. Також про МАГАТЕ говорили з міністром енергетики Германом Галущенком.

Вступ України до НАТО обговорювали з політичним коментатором та колишнім радником міністра внутрішніх справ Ростиславом Смірновим. Він сказав, що вступ до Альянсу — перспектива на майбутнє для України, яка може давати впевненість, що війна не повернеться. Також він розмірковував про свята 8 і 9 травня та вшанування пам’яті загиблих, а також про День захисників і захисниць.

Про стан українських аграріїв та банкрутство агрохолдингів говорили з народними депутатами Павлом Бакунцем («Довіра») та Дмитром Соломчуком («Слуга народу»). Останній розповів, яку допомогу отримають аграрії, зокрема й від міжнародних партнерів – USAID (Агентство США з міжнародного розвитку, – авт.).

Виїзну гостьову студію переривали, аби ведучі, які перебувають у стаціонарній студії розповіли, що голова Верховної Ради Руслан Стефанчук відвідав Дублін для зустрічі з європейськими колегами. Після їхньої розповіді до студії включився сам Стефанчук, який фактично прозвітував про зустріч.


Наприкінці блоку «Ради» показали сюжет про те, як тимчасово виконуючий обов’язки міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв відвідав бібліотеку в Ірпені та подарував їй книги.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
381
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду