Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 жовтня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 жовтня 2023 року

8 Жовтня 2023
205

Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 жовтня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
205
Військовий ПДФО та книжковий ринок.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 жовтня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 жовтня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», ICTV/СТБ, «Рада», «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У блоці «Інтера» показали новий випуск програми «Обличчя», гостем якої став музикант Сергій Доценко.

Традиційно протягом години транслювали дискусійну студію телеканалу «Рада». Говорили про вступ України до Євросоюзу та війну в Нагірному Карабасі. Гостями студії були політичні оглядачі Людмила Покровщук, Богдан Ференс, Олександр Левченко та Ярослав Божко.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ з головою Харківської обласної військової адміністрації Олегом Синєгубовим говорили про ракетний удар по селищу Гроза. Він сказав, що в постраждалих дуже серйозні травми й зазначив, що на момент включення вже було розібрано завали. Надалі йтимуть роботи щодо ідентифікації загиблих та визначення їхньої точної кількості. Також він зазначив, що кафе, по якому вдарили ракетою, було невеликим і фактично всі, хто був у ньому, опинилися в епіцентрі вибуху.

Про дослідження книжкового ринку говорили з літературною продюсеркою Світланою Павелецькою. Вона розповіла, що наразі більше книжок читають чоловіки — у середньому від 5 до 25 книжок на рік — при цьому здебільшого книги купують жінки. Що обираючи між походом у кіно та книгою, люди обирають книжку. І що наразі люди більше дарують книжки. Крім того, під час блекаутів зріс попит на електронні видання.

Команда телеканалу «Рада» цієї доби знову організувала вуличну гостьову студію у Києві. У студії працювали Тетяна Гончарова з Назаром Довгим та Ганна Гомонай з Вадимом Колодійчуком.

З політичним коментатором Георгієм Біркадзе спілкувалися про передачу Україні заморожених закордонних активів Росії. Він сказав, що, якщо активи буде передано без врегульованого механізму, то інші країни також можуть почати переживати за збереження своїх активів закордоном. Також він говорив про ситуацію на Запорізькій АЕС та міжнародну підтримку України.

Народний депутат Сергій Нагорняк («Слуга народу») говорив про підготовку до опалювального сезону та блекаутів. А з його колегою по партії Данилом Гетманцевим говорили про бюджет на 2024 рік і перерозподіл надходжень так званого «військового» ПДФО. Далі про ПДФО також говорили з нардепом Олексієм Леоновим («Слуга народу»). Він пояснював, що жодна громада не зможе самостійно налагодити, наприклад, виробництво дронів. А громади, яким необхідні дотації, їх отримають.


У дискусійній студії «1+1» про міжнародну політику й активізацію проросійських сил говорили з політичними оглядачами Валерієм Клочком, Олександром Харою та Іваном Ступаком.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
205
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду