Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 вересня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 вересня 2023 року

29 Вересня 2023
149

Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 вересня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
149
Бюджет на культуру та реформи в Україні.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 вересня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 вересня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «Ми — Україна», Суспільне, «Інтер».

Блоків «1+1» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

У блоці телеканалу «Рада» про перерозподіл військового ПДФО говорили з політичним коментатором Олексієм Буряченком. Він розповідав про складність контролю за витратами цих податків. Тож, на його думку, важливіше зібрати ці гроші в одному місці та використовувати їх на підтримку військових. Його колега, політичний коментатор Валентин Гладких розмірковував про роботу міністерства оборони та нової управлінської команди міністерства.

Також показали інтерв’ю з директоркою проєкту міжнародної технічної допомоги «Супровід урядових реформ в Україні» Танією Санфорд Аммар: говорили про підтримку з боку Канади, міжнародну допомогу, візит Володимира Зеленського, українську діаспору.

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов у гостьовій студії «Ми — Україна» розповідав про виконання урядом рекомендацій Єврокомісії. Також у розмові згадали й перший форум «Розмінуй Україну». А з міністром молоді та спорту обговорювали міжнародний спорт та участь українських спортсменів у змаганнях, на які допускають росіян та білорусів.

Про ситуацію на передовій та ведення бойових дій говорили з військовими речниками Юрієм Ігнатом, Олександром Штупуном та Іллею Євлашем. А також із воєнними оглядачами Сергієм Грабським та Владиславом Селезньовим.

У блоці Суспільного про видатки на культуру у бюджеті на 2024 рік говорили народні депутатки Євгенія Кравчук («Слуга народу») та Ірина Констанкевич («За майбутнє»). Остання вважала, що необхідно збільшити видатки на культуру, оскільки під час війни вона має особливе значення. Також вона назвала Кравчук «гарною колегою» та висловила переконання, що депутати від монобільшості також підтримають збільшення бюджету на культуру. Кравчук аналогічно говорила про важливість фінансування культури.


У блоці «Інтера» про круглий стіл «Компетентні медіа - демократичне і толерантне суспільство», організований Національною Радою України з питань телебачення і радіомовлення, говорили з її очільницею Ольгою Герасим’юк. Вона розповідала про важливість толерантності й боротьбу з розбратом у суспільстві.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
149
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду