Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 вересня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 вересня 2023 року

9 Вересня 2023
554

Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 вересня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
554
Руслан Стефанчук у Японії та візит Ентоні Блінкена.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 вересня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 вересня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», ICTV/СТБ, «Рада», «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці марафону цієї доби працювала команда «Інтера». Протягом години традиційно показували дискусійну студію телеканалу «Рада», у якій говорили про Радбез ООН та атаку по Керченському мосту. Першу тему коментували політичні оглядачі Павло Лакійчук та Олег Лісний. Над другою розмірковував капітан першого рагу ВМС  ЗСУ у відставці Володимир Заблоцький. Він розповів, що окупанти бояться атак на їх кораблі, які перебувають у відкритому морі. Крім того, українські підводні дрони можуть започаткувати новий етап розвитку безпілотних систем.

Про ФОПів у блоці телеканалів ICTV та СТБ говорили з народним депутатом Данилом Гетманцевим («Слуга народу»). Він сказав, що не варто перебільшувати позитив від того, що в країні багато ФОПів, оскільки не факт, що це пов’язано з розвитком підприємництва в країні.

Команда телеканалу «Рада» організувала виїзну гостьову студію на Київщині біля зруйнованого росіянами торговельного центру. У студії працювали Ольга Нємцева та Назар Довгий, а також Ганна Гомонай і Максим Зборовський.

У блоці «Ради» показали інтерв’ю з міністром цифрової трансформації України Михайлом Федоровим. Говорили про трансформацію системи освіти та запровадження пілотних шкіл. А також показали записаний звіт голови Верховної Ради Руслана Стефанчука. Він бере участь у Саміті спікерів Великої сімки, який проходить у Японії.

З радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком говорили про результати візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена. Він сказав, що візит свідчить про підтримку України. Далі з ним також говорили про політику Росії й використання окупантами військовополонених для тиску на Україну та міжнародну спільноту.

Про декларації у дискусійній студії «1+1» дебатували політичні оглядачі Валерій Клочок і Тарас Загородній, а також народна депутатка Олена Мошенець («Слуга народу»).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
554
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду