Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 червня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 червня 2023 року

8 Червня 2023
488

Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 червня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
488
Підрив Каховської ГЕС та бездіяльність ООН.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 червня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 червня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Ми — Україна», Суспільне.

Блоків «Ради» та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці нацмарафону цієї доби працювали команди телеканалів ICTV та СТБ.

Про ситуацію на Херсонщині говорили з головою Херсонської обласної ради Олександром Самойленком, головою Херсонської обласної військової адміністрації Олександром Прокудіним та начальницею об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталією Гуменюк.

Про безпеку на Запорізькій АЕС у блоці телеканалу «Інтер» говорили з очільником «Енергоатому» Петром Котіним. Він сказав, що наразі ставок охолодження станції наповнений, а на випадок падіння рівня води у Каховському водосховищі розроблені плани. Проте важливо зазначити, що станція перебуває в тимчасовій окупації й невідомо, наскільки вдасться задіяти кризові плани у випадку надзвичайної ситуації.

У блоці «Ми — Україна» про підрив росіянами Каховської ГЕС говорили з секретарем Ради національної безпеки та оборони Олексієм Даніловим. Зокрема, про вплив на український контрнаступ. Також згадували про День російської мови, який відзначали в ООН.

Про ситуацію з водою у Кривому Розі говорили з Олександром Вілкулом, чий батько наразі виконує обов'язки міського голови. 

Реакцію міжнародної преси на підрив Каховської ГЕС коментував міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. А радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк говорив про роботу ООН та МАГАТЕ.

Про постачання води до Криму у блоці Суспільного говорили з головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим. Він сказав, що на цей рік питної води для Криму вистачить. 


О 18:30 в етері нацмарафону розпочалась трансляція пресконференції президента України Володимира Зеленського. Детальний огляд розмови читайте у матеріалі «Детектор медіа». А о 23:05 розпочалась трансляція засідання Ради безпеки ООН щодо підриву Каховської ГЕС.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
488
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду