detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
08.06.2023 11:57
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 червня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 червня 2023 року
Підрив Каховської ГЕС та бездіяльність ООН.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Ми — Україна», Суспільне.

Блоків «Ради» та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці нацмарафону цієї доби працювали команди телеканалів ICTV та СТБ.

Про ситуацію на Херсонщині говорили з головою Херсонської обласної ради Олександром Самойленком, головою Херсонської обласної військової адміністрації Олександром Прокудіним та начальницею об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталією Гуменюк.

Про безпеку на Запорізькій АЕС у блоці телеканалу «Інтер» говорили з очільником «Енергоатому» Петром Котіним. Він сказав, що наразі ставок охолодження станції наповнений, а на випадок падіння рівня води у Каховському водосховищі розроблені плани. Проте важливо зазначити, що станція перебуває в тимчасовій окупації й невідомо, наскільки вдасться задіяти кризові плани у випадку надзвичайної ситуації.

У блоці «Ми — Україна» про підрив росіянами Каховської ГЕС говорили з секретарем Ради національної безпеки та оборони Олексієм Даніловим. Зокрема, про вплив на український контрнаступ. Також згадували про День російської мови, який відзначали в ООН.

Про ситуацію з водою у Кривому Розі говорили з Олександром Вілкулом, чий батько наразі виконує обов'язки міського голови. 

Реакцію міжнародної преси на підрив Каховської ГЕС коментував міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. А радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк говорив про роботу ООН та МАГАТЕ.

Про постачання води до Криму у блоці Суспільного говорили з головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим. Він сказав, що на цей рік питної води для Криму вистачить. 


О 18:30 в етері нацмарафону розпочалась трансляція пресконференції президента України Володимира Зеленського. Детальний огляд розмови читайте у матеріалі «Детектор медіа». А о 23:05 розпочалась трансляція засідання Ради безпеки ООН щодо підриву Каховської ГЕС.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY