Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 червня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 червня 2023 року

14 Червня 2023
761

Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 червня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
761
Смерть Сільвіо Берлусконі та майбутні абітурієнти.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 червня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 червня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоків Суспільного та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці національного марафону цієї доби працювала команда телеканалу «Інтер». Транслювали три з половиною години засідання Верховної ради України. Та інтерв’ю Анастасії Даугулє з литовським журналістом Анднюсом Тапінасом. Протягом години показували гостьову студію телеканалу «Рада», у якій говорили про проведення Національного мультипредметного тесту та розмінування українських територій.

У блоці телеканалу «Рада» про відповідальність за підрив Каховської ГЕС говорили з директором «Українського інституту майбутнього» Вадимом Денисенком. Він стверджував, що рішення про підрив станції приймалося на рівні Володимира Путіна, що фактично робить його екологічним терористом. Пізніше цього дня з Денисенком також говорили в етері телеканалів ICTV та СТБ.

Народна депутатка Олена Шуляк («Слуга народу») говорила про людей, які зможуть отримати гроші за зруйноване житло та загалом процес відбудови. А її колега по партії Роксолана Підласа розповіла про співпрацю України та МВФ.

Про смерть колишнього прем’єр-міністра Італії Сільвіо Берслусконі у блоці «1+1» говорили з публіцисткою Яриною Грушею.

З новим заступником міністра освіти та науки Михайлом Винницьким говорили про проведення Національного мультипредметного тесту та вступну кампанію 2023 року. Також згадували про початок роботи Винницького на посаді та ключовий напрямок, за який він відповідає.


Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у блоці телеканалів ICTV та СТБ коментував реакцію світової спільноти на підрив Каховської ГЕС. Він сказав, що світові медіа змінили свою риторику, проте нові публікації про російський теракт мають набагато менше переглядів, ніж ті, які були опубліковані в перші дні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
761
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду