Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 червня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 червня 2023 року

4 Червня 2023
1084

Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 червня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1084
Ракетна атака та закриті укриття.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 червня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 червня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ради», «Ми — Україна», Суспільне, «Інтер».

Блоків «1+1 та, ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці марафону цієї доби працювала команда телеканалу «Ради». Протягом шести годин транслювали засідання Верховної Ради України.

Про загибель людей у Києві під час ракетної атаки говорили з народними депутатами Олексієм Леоновим та Єгором Чернєвим («Слуга народу»), речницею Національної поліції України Мар’яною Ревою, депутаткою Київської міської ради Лілією Пашинною («Слуга народу»). Остання вважала, що відповідальність має нести також чинна київська влада.

Про доступність укриттів у блоці Суспільного говорили з міським головою Харкова Ігорем Тереховим, міським головою Миколаєва Олександром Сенкевичем та міським головою Житомира Сергієм Сухомлином. Також показали брифінг директора Департаменту муніципальної безпеки Києва Романа Ткачука.

Виступ президента України Володимира Зеленського на саміті Європейської політичної спільноти коментував політичний оглядач Микола Давидюк. Також говорили про ймовірний візи Володимира Путіна на інавгурацію президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана. Давидюк пожартував, що якщо Путін все ж приїде, то Зеленський у рукопашному двобої зможе завершити питання війни.

Про другий етап програми «єВідновлення» розмовляли з народними депутатами Роксоланою Підласою («Слуга народу») та Олегом Синюткою («Європейська Солідарність»). А здорожчання електроенергії обговорювали з експертами з питань енергетики Олександром Харченком та Геннадієм Рябцевим. Обидва гості зійшлись на тому, що зі стратегічної точки зору рішення про здорожчання електроенергії — неправильне, оскільки воно не вирішить проблем. Для цього необхідно запустити ринок електроенергії.

У блоці «Інтера» про ситуацію на передовій та плани російської армії говорили із заступницею міністра оборони Ганною Маляр. Також ситуацію на передовій коментував речник Східного угрупування військ Сергій Череватий.

Про співпрацю ЮНЕСКО та Міністерства культури й інформаційної політики говорили з профільним міністром Олександром Ткаченком. Про ймовірну відставку міністра у включенні не згадували. Хоча петиція про його звільнення якраз набрала необхідні 25 тисяч підписів. Тепер її мають розглянути в уряді та дати відповідь автору ініціативи.


Наприкінці доби у програмі Олексія Фадєєва «Акцент» з керівником Центру громадської аналітики «Вежа» Валерієм Клочком говорили про розміщення ядерної зброї на території Білорусі та політику самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1084
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду