Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 червня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 червня 2023 року

5 Червня 2023
820

Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 червня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
820
Політика Ердогана та перевірка укриттів.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 червня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 червня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», Суспільне, «Інтер», «Ми — Україна».

Блоків ICTV/СТБ та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці марафону двічі показали новий випуск програми «Нічна варта». Із засновницею громадської організації «Центр підтримки аеророзвідки» Марією Берлінською говорили про дрони. Також повторили частину етеру попередньої доби, зокрема дискусійну студію за участі політичних оглядачів Максима Джигуна та Володимира Фесенка, а також головреда порталу «Україна по-арабськи» Мохаммада Фараджаллаха. Під час трансляції плашки «повтор» на екрані не було.

У блоці Суспільного про ситуацію в Бєлгородській області Росії говорили з представником політичного крила легіону «Свобода Росії» Олексієм Барановським. За його словами, з цих подій почалося звільнення Росії. Також він сказав, що в бійців немає проблем з місцевим населенням, навпаки багато людей хочуть доєднатися, а велика кількість партизанів інформує легіон про переміщення російського війська.

Далі про російську пропаганду та довіру населення до неї говорили з директором «Українського інституту майбутнього» Вадимом Денисенком. А інспекцію укриттів у Києві коментували міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін та міський голова Івано-Франківська Руслан Марцинків.

У блоці «Інтера» про президентські вибори в Туреччині та геополітичну позицію Реджепа Тайїпа Ердогана говорили з політичним оглядачем Олександром Солонтаєм. Також перемогу Ердогана коментував народний депутат України VI скликання Євген Добряк.

У гостьовій студії «Ми — Україна» про доступність укриттів говорили з головою Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергієм Круком та народною депутаткою Лесею Забуранною («Слуга народу»). Остання сказала, що відповідальність за загиблих через закрите укриття людей має понести, в першу чергу, місцева влада. Також нардепка заявила, що є неофіційна вказівка не пускати людей до укриттів, що знаходяться в лікарнях, школах чи садочках.


Умови завершення російсько-української війни озвучив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. А голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк розмірковувала про боротьбу з російською дезінформацією та пропагандою.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
820
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду